Catalunya Diari

El Govern desconfina Lleida i 6 pobles del Segrià per la baixada de contagis

La situació a la regió «segueix sent complicada» i es mantindran restriccions a la mobilitat i a les reunions socials

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa
El Govern desconfina Lleida i 6 pobles del Segrià per la baixada de contagis | cedida

El Govern ha anunciat que desconfinarà Lleida i sis municipis més del Segrià a partir d'aquest dijous, 30 de juliol, després d'observar una baixada considerable en els contagis per coronavirus. Els altres municipis afectats per la mesura són Alcarràs, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp, Aitona i Torres de Segre.

Segons ha informat 'NacióDigital', aquestes localitats quedaran a partir de demà al mateix nivell que la resta de la comarca i que l'àrea metropolitana de Barcelona, és a dir, amb recomanacions de mantenir una mobilitat reduïda i amb les reunions socials també limitades.

La decisió s'ha pres després que, en els últims dies, les dades hagin mostrat un descens en el nombre de contagis, de manera que la taxa de reproducció R0 ha quedat a 1, és a dir, que la malaltia no s'està expandint exponencialment.

Tot i això, les autoritats sanitàries alerten que la situació segueix sent «complicada» i que encara hi ha transmissió comunitària a la regió i que la pressió als hospitals és encara «molt alta» amb 189 persones ingressades.

De fet, segons la consellera Alba Vergés, Lleida i el Baix Segre segueixen en un nivell 4 d'alerta segons la nova escala de cinc nivells presentada per la Generalitat en el seu nou Pla de Control Epidemiològic de la Covid-19.

Restriccions a Lleida a partir del dijous

El Procicat ha aprovat unes noves mesures i restriccions que encara s'hauran de mantenir en aquestes zones i que equiparan Lleida i el Baix Segrià a altres zones de Catalunya amb restriccions, com l'àrea metropolitana de Barcelona. 

A partir d'aquest dijous, 30 de juliol, a les 16:00 hores, els habitants d'aquesta zona podran sortir dels seus municipis, una activitat que durant els últims setze dies només podien fer per treballar o tenir cura de persones dependents, a més d'altres restriccions:

  • Limitacions d'aforament inferiors al 50% en locals comercials, teatres, cinemes i terrasses amb distància mínima de seguretat.
  • Les celebracions religioses es podran celebrar amb un terç de l'aforament màxim permès a les instal·lacions.
  • Les terrasses dels locals de restauració hauran de tancar les portes a les 00 hores.
  • Les reunions socials no podran superar les deu persones, sigui en espais interiors o en terrasses o a l'aire lliure.

Comentaris

envia el comentari