Catalunya Diari

El Govern destina més d'1 milió d'euros als municipis més afectats pel rebrot de l'estiu al Segrià

Hi ha els pobles que van haver de crear espais d'aïllament per confinar els temporers positius

Pla general del pavelló de Torres de Segre amb dues voluntàries d'Open Arms acabant de condicionar l'espai abans de l'acollida dels temporers
El Govern destina més d'un milió d'euros als municipis més afectats pel rebrot de l'estiu al Segrià | LleidaDiari.cat

El Govern ha destinat, a través del Departament de Presidència1.014.487,55 milions d'euros als ens locals del Segrià que es van veure afectats pel rebrot de covid-19 a principis de juliol. Alguns municipis van haver d'adoptar mesures necessàries i extremes per pal·liar els efectes de la pandèmia que van suposar un increment de la despesa municipal.

És el cas dels que van haver d'instal·lar espais d'aïllament per confinar els temporers de la campanya de la fruita que donaven positiu. Altres despeses associades al rebrot i al funcionament d'aquests nous equipaments han estat en recursos humans, lloguers d'espais, aliments, bugaderies, EPIs, neteja o instal·lacions d'aire condicionat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Generalitat ha subvencionat al 100% les despeses extraordinàries que han presentat els ajuntaments i han estat informades com a subvencionables. Aquests ajuts s'han concedit als ens locals mitjançant subvencions directes.

Greu pèrdua d'ingressos a empreses i autònoms

Aquests municipis on la pandèmia ha afectat d'una manera molt intensa al comerç, el sector serveis i ha suposat una greu pèrdua d'ingressos a empreses i autònoms, són Lleida ciutat, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, que han patit més tancaments perimetrals que la resta del país. El repartiment d'aquests diners per municipis es tradueix en el fet que Lleida rebrà 443.284,35 euros; Massalcoreig 12.543,18; Soses 126.548,09; Aitona 118.233,90; Seròs 144.450,46; Alcarràs 83.97248; Torres de Segre 32.309,46; i La Granja d'Escarp 53.345,63 euros.


Comentaris

envia el comentari