Catalunya Diari

El govern espanyol cessarà divendres al matí a Agustí Colomines i Marina Borrell

La presència de l'exconseller Lluís Puig a la delegació del Govern català a Brussel·les hauria estat clau

Mariano Rajoy planeja destituir el Govern de la Generalitat si aplica l'article 155.
Mariano Rajoy planeja destituir el Govern de la Generalitat si aplica l'article 155. | CatalunyaDiari.cat

El 155 continua aplicant-se amb força a Catalunya. En aquest cas, el govern espanyol tramitaria demà el cessament de dues personalitats catalanes: Marina Borrell i Falcó, fins ara directora de Relacions Exteriors de la Generalitat; i Agustí Colomines i Companys, director de l’escola d’Administració pública catalana.

El Consell de Ministres que el Govern celebrarà demà divendres, 20 d’abril, aprovarà dos decrets, segons relata ‘La Vanguardia’. El primer del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, i un altre del Ministeri d'Afers exteriors, pels quals es disposen els cessaments dels dos alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada de Lluís Puig a la delegació del Govern català a Brussel·les, clau

Era la crònica d’una ‘mort’ anunciada. I és que tot sembla indicar que la doble destitució arribarà dos dies després que el passat dimecres el conseller Lluís Puig participés en un acte de la Setmana Catalana de Brussel·les per celebrar el 100è aniversari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo. 

Agustí Colominas, en una imatge d'arxiu
Agustí Colominas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Fins aquí tot correcte. La problemàtica, però, va cobrar sentit quan l’exconseller va participar en un acte que va tenir lloc a la delegació del Govern català a Brussel·les. 

El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ja ha qualificat l’acte aquest matí com un «incident desagradable».

«Com menys duri el 155, millor»

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va explicar que l’elecció d'un president que compleixi tots els requisits que marca el Tribunal Constitucional i la formació d’un govern legal. Aquesta és la clau de volta i petició definitiva de Millo per treure el 155.

En declaracions al ‘Diari ARA’, aquest va explicar: «Si algú es pensa que la voluntat del Govern d’Espanya és mantenir quan més temps millor el 155, s’equivoca».

Així mateix, al fil de la declaració, Millo va al·legar: «És exactament el contrari; si es manté la situació que en va provocar l’aplicació, l’article se seguirà aplicant. La voluntat és que una mesura tan extraordinària com aquesta duri com menys temps millor».


Comentaris

envia el comentari