Catalunya Diari

El govern espanyol preveu donar ajudes pel lloguer i la compra d'habitatges als joves

Unes subvencions que també podran gaudir els majors de 65 anys i els desnonats

La ayuda puede llegar a cubrir hasta el 50% de los gastos de alquiler
Unes subvencions que podrien arribar a pagar el 50% del preu del lloguer. | Cedida

Consell de Ministres del Govern d'Espanya pretén aprovar un nou Pla Estatal de l'Habitatge subvencions per al lloguer ajudes en la compra de l'habitatge menors de 35 anys majors de 65 anys

Ajudes per al lloguer

Les subvencions destinades al lloguer només les podran rebre aquells joves, menors de 35 anys, que no guanyin més de 22.365 euros a l'any. En concret, pretenen subvencionar fins al 50% de la renda mensual dels lloguers i fins i tot podria rebre's l'ajuda durant tres anys. Per poder ser un dels beneficiaris, el domicili llogat pel qual et subvencionarien ha de ser la teva residència habitual. 

Ajudes per a la compra d'un pis

Aquest pla d'habitatge, que té vigència des del 2018 fins al 2021, també inclou altres ajudes per als joves que vulguin comprar-se un habitatge. Les condicions són semblants a les del lloguer, ja que també han de tenir menys de 35 anys. Una de les principals diferències és que per obtenir aquesta ajuda s'ha de comprar una casa en un municipi que tingui menys de 5.000 habitants, segons indica ‘El País’. Un requeriment amb el qual pretenen que les zones rurals no quedin despoblades.

Altres subvencions 

D'altra banda, aquelles persones que tinguin més de 65 anys, que no cobrin més de 22.365 euros a l'any i que no tinguin un altre habitatge a la seva propietat, també podran gaudir d'una subvenció per fer front al pagament del lloguer.

Tanmateix, l'Estat i les comunitats autònomes assumiran el cost del lloguer, fins a tres anys, de les persones que han estat desnonades i no poden fer front a aquest pagament. 

Finalment, les entitats públiques i les empreses privades també podrien rebre ajudes. Es tracta d'una mesura que ha adoptat el govern central per promoure la construcció d'habitatges destinats al lloguer, almenys, durant 25 anys.


Comentaris

envia el comentari