Catalunya Diari

El Govern proposa que Lleida passi a la fase 3 a partir de dijous

Salut planteja avançar en la desescalada perquè es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic

Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020
Catalunya continua batallant contra el coronavirus. | ACN

El Govern ha proposat que les regions sanitàries de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida passin a la fase 3 a partir d'aquest dijous. Si el Ministeri de Sanitat ho accepta, a partir del 18 de juny tot Catalunya estarà en la fase 3 de desescalada.

El Procicat ha aprovat aquest dilluns la proposta a instàncies de Salut. La conselleria decideix fer aquest pas perquè es manté a la baixa l'evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumenten fer el pas per "l'impuls donat a l'atenció primària" amb la disposició de proves PCR per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment dels casos, segons explica el departament en un comunicat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Salut ja va avançar que demanarien un canvi de fase

Divendres passat, Salut va descartar que les regions de Barcelona i metropolitanes, i Lleida, passessin a la fase 3 des d'aquest dilluns 15 de juny. De fet, el Ministeri de Sanitat va aprovar el pas a aquesta fase de desescalada de les regions de Girona i de la Catalunya Central, ja que era la proposta que li havia traslladat la Generalitat. Tot i això, Salut ja va avançar que demanarien un canvi de fase perquè fos efectiu abans del cap de setmana que ve. Finalment, el Procicat ha aprovat traslladar al govern espanyol que el canvi de fase sigui efectiu dijous.


Comentaris

envia el comentari