Catalunya Diari

El Govern prorroga 15 dies més les mesures per frenar la Covid-19 al Segrià

S'amplien les mesures en relació amb les activitats d'hoteleria i restauració

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
El Govern prorroga quinze dies més les mesures per frenar la covid-19 al Segrià | cedida

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica la pròrroga de mesures per frenar la covid-19 a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, i s'amplien les mesures en relació amb les activitats d'hoteleria i restauració.

Les mesures prorrogades recomanen quedar-se a casa i limitar la circulació per les vies d'ús públic, prohibeixen les reunions de més de deu persones, i limiten l'aforament dels actes religiosos al 33% i d'altres actes al 50%. En activitats d'hoteleria i restauració es limita al 50% l'aforament interior i de les terrasses, i les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades 1,5 metres. Aquests establiments han de tancar a la una de la matinada.

Els desplaçaments personals es recomana que es limitin a assistir al lloc de treball si no es pot fer teletreball, així com als centres sanitaris, entitats financeres, establiments comercials d'alimentació o altres amb cita prèvia i horts familiars d'autoconsum. També es pot sortir per tenir cura de persones vulnerables, fer trobades i activitats culturals o esportives amb persones del grup de convivència habitual, actuacions davant òrgans públics, renovacions de documentació oficial, mudances, exàmens o proves oficials inajornables i per causa de força major.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Mesures de neteja i desinfecció als centres de treball

Pel que fa als centres de treball es demana adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, adoptar mesures organitzatives per garantir el manteniment de la distància de seguretat, utilitzar de manera obligatòria la mascareta, evitar la coincidència massiva de persones i potenciar l'ús del teletreball. També s'ha de facilitar flexibilitat horària per evitar les hores punta al transport públic. A les empreses de serveis i comerç minorista cal evitar qualsevol aglomeració i mantenir la distància de seguretat en 1,5 metres amb un aforament màxim permès d'una persona per cada 2,5 metres quadrats.

A les trobades i reunions que no poden superar les deu persones no es permet el consum ni d'aliments ni begudes. Tampoc hi poden participar persones amb símptomes de la covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu. En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre en taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes.

A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació

A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores. En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.

Els establiments d'hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l'aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.


Comentaris

envia el comentari