Catalunya Diari

Gran recapte d'aliments a Lleida, els dies 29 i 30 de novembre

Gran recapte d'aliments a Lleida, els dies 29 i 30 de novembre| Redacció - Fotografia: Facebook Gran Recapte d'Aliments

 

Les comarques de Lleida acolliran els dies 29 i 30 de novembre la 5a edició del Gran Recapte d'Aliments, una iniciativa que té per objectiu recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. L'activitat es porta a terme simultàniament entre els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya, amb la intenció de donar resposta a les urgències alimentàries que hi puguin haver.

Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre basades en el voluntariat, que ténen l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades d'aquí, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.
 
A nivell general, el Gran Recapte d'Aliments va recollir el 2012 uns 2.727.000 quilos en més de 1.000 punts de recollida, i es va comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 quilos gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.
 
A Vielha, la recollida d'aliments es farà al Supermercat Plus, Mercadona i Caprabo. A més, aquesta iniciativa compta també amb el suport del Càritas Val d'Aran, l'Associació de Volentaris Val d'Aran, Club Rotary, Aran-Thal i Ajuntament de Vielha e Mijaran, Voluntarios d'Aran, Club Rotary i Arant. Les persones que vulguin participar com a voluntaris a Vielha hauran de personar-se aquest dimecres a les 20.00 hores a l'edifici annex de l'Església de Sant Miquel de Vielha, on es farà una reunió informativa.
 
A la Seu, com a la resta de Catalunya, es podrà col·laborar en la recollida divendres i dissabte, en tres supermercats de la ciutat: Caprabo, PlusFresc, Dis-Seu i al Supermercat Consum de Montferrer. Els aliments més necessaris són recollits en un llistat que es podrà trobar als mateixos supermercats col·laboradors.  Actualment, Aliments per a la Solidaritat atén, aproximadament, a unes tres centes famílies en situació de vulnerabilitat. Aliments per a la Solidaritat és un projecte comú entre el Consorci d'Atenció a les Persones (integrat per l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal), Càritas, Creu Roja i La Seu Solidària.Comentaris

envia el comentari