Catalunya Diari

Grans marques de roba com Pronovias, Amichi o Tous amenacen que marxaran si s'assoleix la independència

Amichi, de fet, ha agraït a les forces policials les seves últimes intervencions

Tienda de Pronovias
Tienda de Pronovias | Cedida

Com informa la web 'Trendencias', existeix una gran incertesa dins del món de la moda catalana vers l'actual situació política a Catalunya. A l'hora de ser entrevistades, moltes de les grans firmes han donat un posicionament contundent sobre els seus pròxims moviments en cas de confirmar-se la independència. El mitjà citat s'ha preocupat en esbrinar la postura de moltes d'aquestes firmes i ha descobert el següent: Pronovias, dirigida per Alberto Palatchi, porta ja un temps sent molt clara amb les seves intencions: si Catalunya es fa independent, el més probable és que marxi. Les seves paraules exactes, de fet, van ser: «seria difícilment viable».

Amichi, per la seva part ha manifestat la seva opinió de forma indirecta. Ho feia després de publicar un anunci en premsa escrita en el que agraïa als agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil la seva intervenció a Catalunya. Les seves paraules han estat: «Fa 32 anys un català va fundar Amichi. Avui som una marca amb 158 tendes en tota Espanya i milers de clients i amics. Però som molt conscients que no ha estat només gràcies a la nostra feina. En aquests moments tan convulsos, volem ressaltar que construir, com bé sabem a Amichi, és una tasca que només podem dur a terme junts, en un entorn de calma, pau i llei. Per això, en particular, volem manifestar el nostre suport a les forces i cossos de seguretat de l'Estat». La seva postura, doncs, sembla clara i evidencia que la companyia es posiciona en contra de la determinació d'independència.

Mango, fa un temps que factura amb dèficits: l'empresa ha hagut d'afrontar darrerament unes descomunals pèrdues que arribaven als 61 milions d'euros, amb una facturació d'un 3% menys que l'any anterior. La seva competència, Indetex, s'ha beneficiat de la seva caiguda i ha obtingut una pujada tant en vendes com en beneficis. Sorprenentment, el president de la companyia, Isak Andic, no s'ha posicionat en cap moment ni ha esmentat que succeiria si l'hipotètic d'una Catalunya independent es complís.

Una de las tiendas Mango
Una de las tiendas Mango | mango

 

Finalment, Inditex, que inclou marques com Massimo DuttiOyshoBerskha i Stradivarius, ha optat per fer el mateix que les altres firmes i ha evitat posicionar-se. Tot i això, és un fet que la situació preocupa la companyia, ja que el seu president, Pablo Isla, es va reunir d'urgència amb els presidents d'altres grans companyies espanyoles amb els quals pretenia dilucidar que farien si esdevingués una situació de crisis com l'actual i si una Catalunya independent es convertís en una realitat.


Comentaris

envia el comentari