Catalunya Diari

Greenpeace Lleida obre un debat sobre la utilització dels fitoquímics i la massificació turística del Pirineu

Aquest dissabte duran a terme un acte de sensibilització a la plaça de la Catedral de Lleida

El grup de Greenpeace a Lleida
El grup de Greenpeace a Lleida | LleidaDiari.cat

La sensibilitat envers la cura del planeta ha arribat a Lleida amb l'obertura d'una delegació de Greenpeace que ja compta amb més d'una trentena de persones. El que primer semblava un moviment minoritari, s'ha convertit en un projecte encoratjador que té com a objectiu sensibilitzar a la població i millors aspectes de la demarcació de Lleida que, mediambientalment, podrien millor. Loreto Farreny és la delegada de Lleida i, amb ella, treballen altres membres com el Nil Tresens.

Fitoquímics i massificació turística del Pirineu

Ell mateix ha explicat a LleidaDiari.cat que un dels problemes que més preocupen a Lleida és el de l'abús de fitoquímics, transgènics i herbicides a l'agricultura i la massificació turística del Pirineu. En aquest sentit, el Nil assegura que la intenció de Greenpeace, en un principi, és obrir un debat on es puguin donar a conèixer diferents punts de vista sobre la utilització de químics en el sector agroalimentari que predomina a la demarcació. Són realment necessaris tots aquests productes per a les produccions? Sabem el perjudicial que poden arribar a ser per a la nostra salut? Aquestes i altres preguntes són les que la plataforma ecologista pretén ficar a sobre de la taula. 

Respectar la preservació del territori

El tema de la massificació del Pirineu és una altra de les preocupacions de Greenpeace. Lluny de voler acabar amb el turisme com a tal, el que demanen és que es desenvolupi d'una forma sostenible i tenint en compte el màxim possible la preservació del territori. D'altra banda, el Nil explica que actualment la plataforma té la vista fixada en recents accions com la que duran a terme aquest mateix dissabte a la plaça de la Catedral de Lleida. Concretament, des de Greenpeace Lleida es recolliran signatures i es conscienciarà a la població sobre la utilització de les energies renovables.

Imatge de l'acció d'aquest dissabte a Lleida
Imatge de l'acció d'aquest dissabte a Lleida | greenpeace

 

Visita d'un activista nuclear a Lleida

Ja per a finals de març, des de l'entitat es debatrà al voltant de l'accident nuclear de Fukushima i, per això, comptaran amb la presència d'un activista nuclear que parlarà de la seva experiència. El de Lleida és un projecte que acaba de néixer però que ve amb més forces que mai. Si estàs sensibilitzat en aquestes causes i altres en les quals treballen les diferents delegacions de Greenpeace, pots informar-te a través de les seves xarxes socials. Delegació de Greenpeace de Lleida, felicitats i endavant!


Comentaris

envia el comentari