Catalunya Diari

El Gremi de Forners de Lleida preveu una davallada del 10% en les vendes de panellets

Consideren que les altes temperatures abans de la festa de Tots Sants i el fet que el sector de lar restauració organitzi menys festes pel clima polític en són les causes

Panellets de pinyó
Panellets de pinyó | Cedida

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu una davallada del 10% de les vendes de panellets tot i que el calendari d'aquest any amb la festa de Tots Sants entre setmana n'hauria d'afavorir la seva comercialització. Consideren que la davallada es deurà a diversos factors com les altes temperatures que s'estan registrant aquests dies o el fet que clients del sector de la restauració, aquest any organitzen menys festes de 'Halloween' o castanyades populars, segons el Gremi, a causa del clima polític actual. Així mateix, també diuen haver observat que el consumidor fa encàrrecs de menys panellets a causa que s'ajunta menys gent a l'hora de fer la festa de la castanyada a les cases particulars. 

La previsió és que es consumeixin a la demarcació de Lleida uns 117.000 quilos de panellets en totes les varietats. Segons el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, el consumidor segueix apostant pel panellet de pinyons com a producte estrella, suposant aquest el 50% de la venda de panellets. L'altre 50% correspon a varietats. El sector dels forners preveu, en canvi, un augment d'encàrrecs de coques de recapte que la gent consumirà el dia 31 d'octubre per sopar. En concret s'estima un increment d'un 5% més que l'any anterior.


Comentaris

envia el comentari