Catalunya Diari

Una grua de 150 tones i 40 metres d'alçada trasplantarà dos castanyers a Lleida

A primera hora del matí es senyalitzaran tots els talls de trànsit i la Guàrdia Urbana i el personal de l'obra vetllaran per la circulació

Fèlix Larrosa a Lleida
Imatge de l'alcalde de Lleida a les obres de la plaça Ramon Berenguer IV | Defoto

Una grua de 150 tones i 40 metres d'alçada màxima trasplantarà aquest diumenge els dos grans castanyers d'Índies -que pesen entre 10 i 12 tones cadascun- des de la plaça Ramon Berenguer IV fins als parterres de gespa de la plaça de l'Estació, una actuació necessària per iniciar la remodelació de la plaça Ramon Berenguer, l'eixamplament del carrer de Príncep de Viana i l'inici del procés de pacificació del trànsit i reforma de la Rambla Ferran.

Per poder portar a terme aquesta actuació serà necessari tallar el trànsit rodat del carrer Príncep de Viana en direcció a la plaça Europa, des de les 7 hores del matí fins a les 17 hores de la tarda de diumenge 27 de gener, aproximadament. La parada de taxis situada davant de l'estació funcionarà amb certa normalitat, però quedarà afectada la circulació de la línia 8 d'Autobusos de Lleida en aquest horari. El recorregut dels autobusos es desviarà per l'avinguda del Segre, Roger de Llúria, Comtes d'Urgell i Príncep de Viana i quedarà anul·lada la parada de l'Estació de Renfe.

Es col·locaran cartells informatius

Diumenge a primera hora del matí es col·locaran diversos cartells informatius del tall de trànsit a l'avinguda del Segre, amb una persona de l'obra que controlarà durant tot el dia l'accés dels vehicles cap a la plaça de l'estació. Des de l'avinguda del Segre només es podrà anar a la plaça de l'estació per accedir al pàrquing soterrat d'Adif. L'accés al pont de Príncep de Viana per l'avinguda de Victoriano Muñoz romandrà tancat amb una persona que controlarà l'accés. D'altra banda, la Guàrdia Urbana controlarà durant tot el dia el trànsit a la zona.

A més, per tal de poder realitzar els treballs amb seguretat caldrà tancar al pas de vianants una bona part de la plaça de l'estació. Amb el trasplantament dels dos arbres, l'Ajuntament de Lleida dóna inici al procés de pacificació del trànsit a la Rambla Ferran. La vocació és que Príncep de Viana sigui una gran via que es converteixi en una de les artèries principals d'ordenació del trànsit, però també com a columna que ha de lligar el centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre: Cappont, Bordeta i Magraners.

També s'eixamplaran les voreres a Anselm Clavé

Aquesta obra va lligada a la millora del carrer Anselm Clavé, on ben aviat s'eixamplaran les voreres i es reduiran a un els carrils de circulació, i amb la remodelació integral de la mateixa plaça Ramon Berenguer IV, que més endavant passarà a ser un espai més verd i més pensat pels vianants. Així, quan es concreti aquest projecte, els cotxes que vénen des d'Anselm Clavé només podran anar cap a la Rambla i els que procedeixen de Príncep de Viana hauran de seguir cap al pont, reduint així notablement el nombre de vehicles que arriba a Ferran.

La plaça Ramon Berenguer passarà a ser una gran plaça, «una d'aquelles grans places que et dóna la benvinguda quan arribes a una ciutat», ha afirmat l'alcalde Fèlix Larrosa. «Totes aquestes actuacions –ha afegit– promouen una dinàmica de transformació, de fer carrers més amables i espais més naturalitzats, valorant els vianants, però també altres mitjans de transport alternatius que aniran sorgint arran d'aquest procés de transformació que fem del centre».


Comentaris

envia el comentari