Catalunya Diari

El grup del PDeCAT demana que la Paeria emprengui accions contra Lambán per «difamació» als tècnics del Museu de Lleida

La formació també insta l'alcalde Àngel Ros a retornar el llibre 'Tejidos de vecindad' per «les falsedats i manipulacions històriques que conté»

El president de l'Aragó, Javier Lambán, entregant el llibre 'Tejidos de Vecindad'
El president de l'Aragó, Javier Lambán, entregant el llibre 'Tejidos de Vecindad' | LleidaDiari.cat

El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida ha presentat una proposta de resolució a la Comissió informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l'Educació, Esports i de la Participació, que se celebrarà el 18 de gener, en què reclama a la Paeria que emprengui accions legals contra el govern d'Aragó «per difamació i calúmnies als tècnics del Museu de Lleida». El PDeCAT considera que el president aragonès, Javier Lambán, i la seva consellera de Cultura, Mayte Pérez, «han de rectificar les declaracions que van fer posant en dubte la professionalitat dels tècnics del Museu de Lleida en la conservació i la restauració de les peces que ara fa un mes van ser traslladades a Sixena per la força i a l'empara de l'article 155 de la Constitució». A la vegada, el grup municipal insta l'alcalde Àngel Ros a retornar el llibre 'Tejidos de vecindad' per «les falsedats i manipulacions històriques que conté».

La proposta del PDeCAT insta l'Ajuntament de Lleida a emprendre «les accions legals necessàries per denunciar Lambán i Pérez per difamació i calúmnies, en defensa de la professionalitat dels tècnics del Museu». «No ens podem quedar callats i sense fer cap acció després d'aquestes acusacions», ha manifestat el portaveu del grup municipal, Paco Cerdà. «No només ens han espoliat, sinó que a més ens acusen de tots els mals» en relació amb les pràctiques de conservació i restauració que, segons el govern aragonès, no s'haurien aplicat amb les obres objecte de disputa.

Així mateix, el PDeCAT també reclama a l'alcalde Ros, que retorni al seu remitent el llibre 'Tejidos de vecindad' i que reclami al president aragonès «una rectificació pública per les falsedats i manipulacions històriques que conté aquesta publicació, així com per l'oportunisme de fer la tramesa d'aquest volum en l'actual context». Un mes després de l'operatiu policial que va acompanyar el trasllat al Monestir de Sixena de la quarantena de peces d'art que es trobaven al Museu de Lleida, el grup municipal demòcrata continua mantenint que aquella «va ser una de les jornades més tristes, indignes i intolerables que ha viscut la ciutat i la seva gent en la seva història recent». 


Comentaris

envia el comentari