Catalunya Diari

Felicitats: El grup empresarial tecnològic lleidatà Ingroup rep el Premi PIMEC Joves

La 35a edició dels Premis PIMES distingeix el grup lleidatà com una de les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya durant l'any 2021

Exportar pomes, préssecs o nectarines és un segell purament lleidatà amb molt d'èxit i reconeixement. Ara bé, exportar tecnologia és un llenguatge nou. I d'aquesta novetat i d'aquest art en saben molt les empreses lleidatanes INTECH3D i INVELON, les quals, han aconseguit el Premi Pimec Joves per la seva tasca en l'àmbit tecnològic.

Segons ha explicat a LleidaDiari.cat el CEO i soci fundador d'Ingroup, Joan Folguera, la rebuda d'aquest guardó significa «una posada al mapa tecnològic de l'empresa, ens situa en l'àmbit tecnològic català i ens situa en l'àmbit que estem a dia avui dia conreant». Aquest cultiu té nom propi i es diu tecnologia lleidatana i ja «s'exporta arreu del món des del territori». Finalment, Folguera celebra que aquest sigui el primer reconeixement nacional en l'àmbit tecnològic que reben com a empresa.

La seva capacitat de crear solucions tecnològiques 4.0 aportant valor afegit

Els Premis PIMEC reconeixen a les empreses INTECH3D i INVELON, empreses membres d'INGROUP amb el Premi PIMEC Joves pel seu creixement exponencial els darrers anys a Lleida i la seva capacitat de crear solucions tecnològiques 4.0 aportant valor afegit mitjançant la innovació, la reducció de costos, la digitalització, la flexibilitat i la millora en l'eficiència en la realització de procediments industrials.

INGROUP va rebre el premi aquest passat dilluns al vespre en un acte organitzat al Camp Nou, en el marc de la 35a edició dels Premis PIMES i coincidint amb el Dia Nacional de l'Empresa a Catalunya i el Dia de les MIPIMEs de les Nacions Unides i que van distingir les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya durant l'any 2021 en diferents àmbits.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El hòlding lleidatà està format per diferents empreses de caràcter tecnològic especialistes en impressió 3D, realitat virtual, augmentada i mixta, intel·ligència artificial, big data i Internet de les Coses (IoT). L'any 2021 ha estat d'especial rellevància per INTECH3D i INVELON, ja que han desenvolupat projectes de Metaversos virtuals, per empreses com Fm-Grupo, Tecnocat, Up&Bike, Rotecna, Vall Companys o Grífols.

Altres fites

També s'ha aconseguit programar i desenvolupar nous mòduls del software propi de gestió de clústers d'impressores 3D, PRINT&GO, com el d'intel·ligència artificial i visió artificial que permet detectar problemes d'impressió 3D a través de la càmera de la seva impressora. Per altra banda, i també pel que fa a la tecnologia, aquest any han combinat tecnologies d'impressió 3D amb tecnologies de braços robòtics automatitzats per automatitzar tot el procés de fabricació amb les impressores.

Els primers pilars d'INGROUP es van començar a construir l'any 2015. Aquell mateix any es va fundar INTECH3D per ficar el focus a la innovació d'una de les tecnologies més desconegudes en aquell moment, la Impressió 3D i aportar valor afegit mitjançant la innovació aplicada, la diferenciació competitiva, la reducció de costos, la digitalització del coneixement i la millora en eficiència en la realització de procediments industrials.

Avui dia INGROUP compta amb un equip de 40 professionals, amb més de 3.500 clients i presencia internacional en 14 països amb distribuïdor, delegats i concessions que comercialitzen el producte de software tecnològic que les empreses INTECH3D i INVELON fabriquen. Amb una facturació propera als 5 milions d'euros, INGROUP és un referent en les tecnologies d'INDÚSTRIA 4.0; d'impressió 3D, realitat virtual i augmentada i l'Internet de les coses (IoT), i té l'objectiu d'esdevenir l'empresa nacional més gran d'Espanya especialitzada en tecnologies d'avantguarda. Durant el 2021, en concret, s'han firmat 30 col·laboradors i distribuïdors nacionals i internacionals i s'han comercialitzat i exportat els productes de software i hardware a 33 països diferents.

Imatge de l'entrega de premis Pimec
El grup empresarial tecnològic lleidatà INGROUP rep el Premi PIMEC Joves | LleidaDiari.cat

Sobre INGROUP

INGROUP és un grup d'empreses de caràcter tecnològic especialistes en impressió 3D, realitat virtual, augmentada i mixta, intel·ligència artificial, big data, IoT. INGROUP la formen les empreses INTECH 2015 SL, marca comercial INTECH3D -empresa consultora d'impressió 3D i fabricació additiva des del 2015-, INVELON TECHNOLOGIES SL, marca comercial INVELON -empresa desenvolupadora i programadora d'experiències de realitat virtual, augmentada i mixta per empreses- i els productes de software propi d'inspecció de models d'enginyeria amb realitat virtual -AURORAVR- i el software de gestió de clústers d'impressores 3D -PRINT&GO-.


Comentaris

envia el comentari