Catalunya Diari

El grup municipal d’ERC-Avancem treballarà el Dia de la Constitució

Consideren que no té sentit commemorar «un marc legal que ens oprimeix»

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem treballarà com cada any el pròxim 6 de desembre, Dia de la Constitució, perquè considera que la Carta Magna és caduca. La regidora Núria Marín afirma que «no té sentit commemorar una Constitució que perpetua el règim del 78 i un marc legal que ens oprimeix i ens subjuga».

A més, recorda que «ha estat en nom de la Constitució i la unitat d'Espanya que s'ha portat de forma injusta els nostres representants polítics a les institucions legítimament escollits a la via judicial, a la presó i a l'exili només per haver defensat el mandat democràtic del poble català». «Per a nosaltres, el 6 de desembre hauria de ser laborable, igual que el 12 d'octubre», conclou Marín. De fet, els regidors del grup republicà es van adherir a la crida de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que fa dos anys va demanar que els càrrecs electes treballessin el 6 de desembre.

La Crida-CUP tampoc fara festà aquest dijous dia 6

El grup municipal de la Crida-CUP treballarà el 6 desembre tal com ha fet els tres darrers anys a la Paeria. La formació entén que el rebuig a celebrar aquest festiu es fa més necessari que mai atès que, segons ells, la constitució espanyola del 78 prohibeix el lliure exercici de l'autodeterminació dels pobles. La Crida-CUP demana que s'estengui la iniciativa de treballar el 6 de desembre, tant als llocs de treball públics com privats, mostrant així l'oposició a una constitució que s'utilitza com a arma de repressió per coartar drets bàsics reconeguts internacionalment. Essent una «constitució fruit del pacte de les elits hereves del franquisme porten 40 anys utilitzant-la per avantposar els seus interessos per sobre de la classe treballadora».

Tanmateix, des de la formació expliquen que «la carta magna espanyola és la clau que manté vuit membres del govern català a la presó, nou a l'exili i varis encausades i represaliats del procés independentista». Amb aquesta crida, la formació vol posar èmfasi en mostrar la solidaritat i total suport a la vaga de fam de Turull i Sánchez a les portes d'un judici sense garanties del que ja està escrita la sentència.


Comentaris
Manuel Garcia
Una actitud que podien haver-ho dit quan va sortir el calendari laboral (cada any n'hi ha un) i no campar al seu aire i fer i desfer quan a un li ve de gust.

envia el comentari