Catalunya Diari

Un Guàrdia Civil perd la seva destinació a Eivissa a causa d'una discussió per un plat de gambes

L'agent es va discutir amb la dona d'un tinent i va ser sancionat per un tribunal militar

Cuartel de San Antonio en Ibiza donde se produjo la discusión
Caserna de San Antonio a Eivissa on es va produir la discussió | Cedida

Va succeir a la caserna de la Guàrdia Civil de San Antonio a Eivissa, durant el sopar del 12 d'octubre —Dia de la Hispanitat i La nostra Senyora del Pilar, patrona del cos—. Un agent va iniciar una violenta discussió amb l'esposa d'un tinent. Segons informa el ‘Diari de Mallorca’, el motiu del conflicte va ser per «un simple plat de gambes».

Tots dos pretenien assaborir un plat de crustacis servits durant la celebració oficial. L'agent va agafar les gambes que hi havia al plat i la dona de l'oficial, que també volia menjar-les, les va reclamar.

Com a conseqüència de la discussió, l'agent va propinar diversos cops sobre la taula i va començar a cridar. Davant aquesta situació violenta, el tinent va intervenir ràpidament dient-li al seu subordinat que es calmés o el convidava a marxar. El superior va agafar de l'espatlla a l'agent per treure'l fora.

L'agent va tenir una reacció immediata. Es va llençar a terra arrossegant al tinent mentre l'agafava de la seva camisa. Després d'això, l'agent va preguntar als testimonis presents, molt sobresaltat, si havien vist com el tinent li havia propiciat una puntada perquè caigués.

Les posteriors conseqüències

L'agent va denunciar els fets contra el tinent a qui va acusar de lesions davant el jutjat d'Eivissa. La denúncia es va arxivar per falta de proves. Es va iniciar un procediment intern, ja que es va produir en una caserna.

Segons la sentència del Tribunal Militar, «es va iniciar una forta discussió entre un agent i l'esposa del tinent comandant d'aquest lloc de San Antonio», perquè, «l'agent va agafar unes gambes que hi havia en un plat, que reclamava també la dona de l'oficial».

A petició del director general de la Guàrdia Civil, el ministre de Defensa va imposar a l'agent de la Guàrdia Civil la sanció de pèrdua de destinació. El motiu va ser l'observació  «de conductes greument contràries a la dignitat de la Guàrdia Civil». Després d'això l'agent haurà d'abandonar la caserna.

L'afectat ha sol·licitat que se li anul·li l'ordre. Els jutges militars insisteixen també en el fet que «als membres de la Guàrdia Civil i de les Forces Armades els és exigible observar una conducta moralment correcta».

En aquest cas, per dictar una sanció, la conducta d'un guàrdia civil ha de «ser greu», de tal forma que hagi atemptat contra «la dignitat de la Institució, afectant en el més profund els valors que constitueixen els seus senyals d'identitat».


Comentaris

envia el comentari