Catalunya Diari

Habiliten a Lleida 51 espais annexos als CAP per a la campanya de la grip

La mesura és excepcional per la crisi de la Covid19 i s’ha pres per millorar els circuits de vacunació i evitar aglomeracions en els centres

Imatge de la vacunació al Centre Cívic de Cappont
Les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran habiliten 51 espais annexos als CAP per a la campanya de vacunació de la grip | LleidaDiari.cat

Salut ha habilitat 45 espais annexos als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària (RS) Lleida i 6 de la RS Alt Pirineu i Aran per millorar els circuits de vacunació. La mesura és excepcional per la crisi de la COVID-19 i s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres.

Divina Farreny, gerent de les RS Lleida i Alt Pirineu i Aran, recalca que «el que volem és evitar exposar la població de risc que entri dins dels CAP». A partir d'avui, hi haurà disponibles 80.000 dosis de vacunes entre ambdues regions sanitàries.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els espais alternatius de vacunació han estat cedits pels ajuntaments

La gerent ha manifestat que, «els espais alternatius de vacunació han estat cedits pels ajuntaments, com centres cívics, llars de jubilats i pavellons municipals, i agraïm a tots els municipis la seva predisposició per poder treballar d'una manera més còmoda i segura amb la població vulnerable».

Hi treballaran personal d'infermeria i TCAI dels mateixos equips d'atenció primària. També podran estar acompanyats de personal administratiu per planificar noves visites.Tot i que oficialment la campanya comença avui, 15 d'octubre, ja s'han començat a vacunar alguns col·lectius de risc, com ara persones de l'entorn residencial i professionals sanitaris, i els equips d'atenció primària ja porten uns dies planificant visites.

Com es pot demanar cita per a la vacunació contra la grip?

Per demanar cita per a la vacunació contra la grip es pot:

Consultar la web de programació de visites on s'indica en quins punts es vacuna a cada equip d'atenció primària i on es pot triar el dia i l'hora que un desitgi.
Trucar per telèfon al centre d'atenció primària o centrals de programació.
El centre d'atenció primària pot programar la visita per a la vacunació en el mateix centre o en qualsevol dels punts comunitaris que l'equip tingui establert.

Presentació de la campanya 'Cap fred'

Salut ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya de comunicació 'Cap fred'. Cada any, l'objectiu principal és especificar com prevenir les malalties respiratòries d'hivern i, tot i que aquest any està condicionat per la pandèmia, les mesures són molt semblants a les d'altres anys. La manera com es propaguen aquestes patologies és molt similar, per això, si s'aconsegueix tenir bons hàbits de la rentada de mans, distanciament social o portar la mascareta adequadament s'evitarà no només la infecció de la COVID-19, sinó de totes.

El lema de la campanya és clar: «cap fred quan tinguis ganes d'abraçar als teus, cap fred també amb la gent gran, amb les àvies i avis que són més propers, i cap fred pels professionals sanitaris: quant més us vacuneu, millor per a tothom». La campanya de comunicació compta amb materials per a la difusió a les xarxes socials i la presència als mitjans de comunicació, amb falques de ràdio, anuncis de televisió i espais de premsa. D'altra banda, s'ha enviat materials als centres, sobretot d'atenció primària, que instal·lin un punt de vacunació i s'han dissenyat cartells adreçats a professionals i a la ciutadania en general.


Comentaris

envia el comentari