Catalunya Diari

Hisenda permetrà tramitar la declaració de la renda en català

L'Agència Tributària rectificarà i oferirà el manual de renda i patrimoni en llengua catalana després de les denúncies de diversos usuaris

Una oficina de l'Agència Tributària | CEDIDA

Hisenda permetrà als contribuents tramitar la declaració de la renda en llengua catalana. L'Agència Tributària espanyola va retirar l'opció de poder tramitar-la en català com a «mesura d'estalvi». Les denúncies dels usuaris i d'entitats catalanes, com Plataforma per la Llengua, han fet recular la posició d'Hisenda i l'han obligat a rectificar. A partir d'aquest dijous, 18 de maig, ja hi haurà disponibles els manuals de renda i patrimoni en català.

Segons 'Nació Digital', fins aquest dimarts el sistema generava un missatge d'error automàtic en castellà, perquè el sistema no deixava fer la declaració de la renda en català. A través de Twitter, Hisenda va explicar als contribuents que denunciaven la situació que la declaració s'havia de tramitar en llengua castellana. Aquest dimecres, però, Hisenda ha rectificat, tot i que encara no s'ha activat l'atenció telefònica en català, tal com reclama la Plataforma per la Llengua.


Comentaris

envia el comentari