Catalunya Diari

La històrica clínica Aliança de Lleida ara és Mi NovAliança i ja torna a funcionar

Divina Pastora «reté la titularitat de l'immoble», segons han afirmat fonts de les dues companyies

Imatge de la clínica Mi NovAliança de Lleida
Divina Pastora ven a Clínicas Mi l'Aliança de Lleida | LleidaDiari.cat

El grup hospitalari Clínicas Mi, propietat de la família Masfurroll, ha signat la compra del negoci de la Clínica de Lleida, propietat de Divina Pastora des de 2013, any en que va absorbir a la centenària mútua catalana L'Aliança.

En aquesta nova etapa, la clínica passa a denominar-se Mi NovAliança i d'aquesta manera recupera la marca insígnia catalana amb gran tradició i referència hospitalària a Lleida. Fa un any, Divina Pastora va decidir invertir en la remodelació d'aquesta clínica per tal de salvaguardar a les 200 famílies dels treballadors que depenien d'ella, a més de dotar la població de Lleida d'un nou hospital que albergarà unes instal·lacions i una tecnologia d'avantguarda.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Anteriorment coneguda com Clínica de Ponent i Clínica Aliança

Clínicas Mi suma així el seu segon centre, després de l'adquisició el 2015 de la Clínica Mi Tres Torres a Barcelona. El grup, presidit per Gabriel Masfurroll Lacambra i dirigit pel seu fill Gaby Masfurroll Cortada, va assumir el setembre de 2016 la gestió d'aquesta clínica històrica a Lleida, anteriorment coneguda com Clínica de Ponent i Clínica Aliança. En el moment d'assumir la gestió en 2016, Clínicas Mi i Divina Pastora van acordar un possible dret de compra sobre el negoci que s'ha exercit ara. Mitjançant aquest acord, Clínicas Mi adquireix «la unitat productiva de la clínica, que inclou els actius adscrits a l'negoci, la titularitat dels contractes, llicències, permisos i personal».

Per a ambdues parts, una de les màximes prioritats en tot aquest procés ha estat assegurar la continuïtat de la plantilla. Por la seva banda, Divina Pastora «reté la titularitat de l'immoble», segons han afirmat fonts de les dues companyies. La Clínica Mi NovAliança va reobrir aquest mes de juny les seves noves instal·lacions de l'avinguda Prat de la Riba, després d'un projecte de reforma integral que ha durat 2 anys. En aquest període, s'ha dut a terme una renovació total d'instal·lacions, espais, tecnologia i material sanitari amb l'objectiu de «poder garantir una estada el més confortable possible per als pacients i familiars, així com el millor i més actual entorn de treball per als seus professionals», assegura Gaby Masfurroll Cortada, Conseller Delegat de Clínicas Mi.

Innegable tradició com a clínica de referència a Lleida

Per la seva banda, Armando Nieto, president de Divina Pastora, assenyala sobre la institució hospitalària: «És innegable la tradició que té com a clínica de referència a Lleida, amb un valor immaterial», i afegeix que, després de la remodelació integral, «ara mateix és un hospital avantguardista amb una tecnologia que no tenen molts hospitals de Catalunya». Destaca també que, amb aquesta operació, Divina Pastora «deixa la clínica en mans d'un grup amb experiència i trajectòria en el sector».

Amb aquestes noves instal·lacions de primer nivell, Clínica Mi NovAliança posa a disposició de la ciutat de Lleida un centre de referència que uneix tradició sanitària i avantguarda, amb 43 habitacions d'hospitalització, 4 suites, 4 quiròfans, 2 sales de parts, 8 boxs d' cirurgia sense ingrés i equipament d'última tecnologia. Així mateix, amb la incorporació de Clínica Mi NovAliança, el grup Clínicas Mi passarà a tenir una facturació anual de 30M d'euros, 800 empleats i professionals mèdics i un total de 14.000m2 d'instal·lacions sanitàries.


Comentaris

envia el comentari