Catalunya Diari

L'Hospital Santa Maria de Lleida instal·la un piano de cua al vestíbul

Tocaran el piano els concursants vinguts d’arreu del món, pianistes lleidatans com Lluís Payà o Carme Grassa i professionals sanitaris, entre altres

Imatge del piano al vestíbul de l'Arnau de Vilanova
Imatge del piano al vestíbul de l'Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Santa Maria ha estrenat avui la iniciativa 'Sent el Santa Maria!', consistent en la instal·lació fins al diumenge vinent d'un piano de cua al vestíbul de l'Hospital amb l'objectiu d'apropar la música a la ciutadania tot coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes a la ciutat de Lleida: 2nd Ricard Viñes Piano Kids and Youth.

El piano el tocaran alguns dels participants del concurs, nens i joves vinguts no només de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol, sinó també de països com Lituània, Japó, Ucraïna, Alemanya o Suïssa, entre altres. El piano també estarà disponible per als professionals sanitaris, per als pacients i per als seus familiars i, per extensió, a tota la ciutadania. A les tardes, el tocaran alumnes d'algunes de les escoles de música de Lleida i del Pirineu i destacats pianistes professionals de Lleida, com Lluís Payà, Carme Grassa, Toni Cabrera i Alfons Sarabia (adjuntem els horaris).

L'acte ha comptat amb una actuació de Pol Domènech

La inauguració ha tingut lloc aquest matí amb la presència del gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Jordi Cortada, el president del consell d'administració de GSS, Joan Ramon Saura, el director de centre de l'Hospital Universitari Santa Maria, Jaume Capdevila, la responsable territorial de Qualitat, Laura Batalla, el coordinador del Concurs Ricard Viñes, Jordi Benseny, i el regidor de la Paeria Jaume Rutllan.

L'acte ha comptat amb una actuació de Pol Domènech, participant del concurs Ricard Viñes de 12 anys, de la pianista Clara Iglesias i de la seva filla de 5 anys, Mar López. Actualment ja són nombrosos els estudis que demostren els beneficis i la influència que té la música en la millora de l'estat d'ànim de les persones. El seu efecte contribueix a reduir l'ansietat i la percepció del dolor, així com augmentar les sensacions positives i el benestar emocional. Per aquest motiu l'Hospital Universitari Santa Maria impulsa aquest projecte de caràcter social i altruista, que està obert a tothom, i us convida a participar-hi activament.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari