Catalunya Diari

Els hospitalitzats per covid a Lleida són la meitat que l'estiu passat

El 80% dels ingressats per coronavirus són persones entre 35 i 47 anys, no vacunats i amb molta «interacció social»

Els hospitals de Lleida viuen la cinquena onada amb menys tensió que la resta de Catalunya, en registrar la meitat d'activitat en planta d'hospitalització per covid que l'estiu de l'any passat.

Segons ha explicat als mitjans de comunicació el responsable de la planta covid de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales, el 2020 la capital de Segrià va viure unes setmanes "molt intenses» i, ara, per primer cop, «la situació ens beneficia».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així i tot, Morales ha demanat a la ciutadania que se segueixin mantenint les recomanacions sanitàries i higièniques, ja que «hem detectat certa relaxació». Així mateix, el metge ha advertit que és possible que a partir de la setmana vinent l'hospital visqui un pic d'ingressos i, per aquest motiu, que no es descarti obrir una tercera planta per pacients contagiats per coronavirus.

Pla obert de la directora d'Atenció Primària a Lleida, Pilar Vaqué; el coordinador de covid de l'Hospital Arnau, el doctor José Luís Morales
Els hospitalitzats per covid a Lleida són la meitat que l'estiu passat | LleidaDiari.cat

El 80% dels ingressats per covid a Lleida són joves sense vacunar

En aquest sentit, a dia d'avui el 80% dels ingressats per covid a Lleida són joves sense vacunar d'una franja d'edat d'entre 35 i 47 anys amb molta interacció social i que han marxat de vacances.
Seguidament, se situen persones del voltant dels 60 anys, també sense vacunar.

Morales ha explicat que el 45% de les persones que estan ingressades en planta per covid necessiten assistència respiratòria i que, per això, alguns d'ells acabaran ingressant a l'UCI.
Finalment, el doctor ha volgut recordar que la vacuna no eximeix de contagiar-se de la covid, de manera que «cal seguir tenint cura».

En referència a la situació de les UCI a Lleida, la doctora Mariona Badia, de Medicina Intensiva, ha explicat que en aquests moments hi ha 11 persones ingressades a l'UCI de l'Arnau de Vilanova i 6 a l'Hospital Universitari Santa Maria. Les franges d'edat en aquest cas, són d'entre 38 i 78 anys.

Jornades laborals de fins a 14 hores

Concretament a l'Arnau, Badia ha destacat que s'han hagut d'habilitar espais al servei de cardiologia ia la zona de reanimació de quiròfan, per tal d'atendre les persones greus ingressades.
Aquests pacients, ha destacat la doctora, necessiten moltes atencions de maquinària i de personal i, per això, lamenta que alguns professionals sanitaris estiguin duent a terme jornades laborals de fins a 14 hores.

Davant d'aquesta situació, la responsable de Medicina intensiva de l'Arnau també ha fet una crida a la ciutadania, per tal que es prenguin les mesures sanitàries recomanades i no se segueixin tensant els hospitals.


Comentaris

envia el comentari