Catalunya Diari

Els hospitals lleidatans, pioners a Catalunya en incorporar gestors Covid

Estan situats al servei d’Urgències i a les plantes d’hospitalització

Imatge de gestors Covid a l'Arnau de Vilanova de Lleida
Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, pioners a Catalunya a incorporar un equip de gestors COVID per identificar i contenir els brots | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida han incorporat al seu equip de professionals un grup de cinc gestors Covid per a la detecció precoç de les persones que hagin pogut contreure la infecció, el seu correcte aïllament i la ràpida identificació i aïllament dels seus contactes estrets.

Els dos hospitals públics lleidatans són els primers de Catalunya que es doten d'aquests professionals encarregats de fer l'estudi de contactes (que comença en el mateix moment de la sospita diagnòstica), així com del sistema informàtic per registrar tota aquesta tasca. El gestor COVID és qui es posa en contacte amb una persona sospitosa d'estar infectada per COVID-19 a qui un professional sanitari ha prescrit o ha fet una prova PCR. La seva tasca consisteix a informar la persona sobre el procediment que ha de seguir i iniciar el procés d'identificació de contactes. Així mateix, notifica els casos positius a Salut Pública.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tots dos hospitals tenen previstes més contractacions

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova té un total de tres gestors Covid des de la setmana passada al servei d'Urgències i a les plantes d'hospitalització, mentre que l'Hospital Universitari de Santa Maria en té dos a les plantes d'hospitalització i treballen en estreta col·laboració amb els professionals d'infermeria. Tots dos hospitals tenen previstes més contractacions en cas que siguin necessàries.

Cal recordar que la figura dels gestors COVID ja està estesa als centres d'atenció primària de Catalunya des del passat mes de juliol. De fet, arreu del país, hi ha més de 1.300 d'aquests professionals repartits per realitzar aquesta tasca clau en la identificació i contenció dels possibles brots de la infecció.


Comentaris

envia el comentari