Catalunya Diari

Els hospitals públics de Lleida demanen silenci

La reducció de la intensitat acústica permet millorar el descans i la recuperació dels pacients

Els Pallapupas a l'Arnau
Els Pallapupas a l'Arnau | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida impulsen aquesta setmana una campanya conjunta per lluitar contra la contaminació acústica. Els dos hospitals se sumen per segon any consecutiu a aquesta iniciativa que té per objectiu sensibilitzar els pacients i els professionals per promoure la preservació d'un ambient acústic òptim als hospitals i evitar així les molèsties i els efectes perjudicials que el soroll té per a la salut.

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la campanya de conscienciació ha comptat aquest matí amb la col·laboració de l'ONG Pallapupas. Dues pallasses s'han passejat per les sales d'espera i per diferents estances demanant silenci mitjançant l'humor i el teatre. Per la seva banda, l'Hospital Universitari Santa Maria ha instal·lat al vestíbul del centre una exposició amb fotografies de professionals i usuaris demanant silenci.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Conscienciar pacients i professionals de la importància de reduir el soroll

Els hospitals Arnau i Santa Maria compten amb un grup de treball que du a terme accions al llarg de l'any per conscienciar pacients i professionals de la importància de reduir el soroll. Algunes d'aquestes accions han suposat la instal·lació de pantalles a les sales d'espera, l'eliminació de la megafonia o la instal·lació d'un dispositiu al Servei de Medicina Intensiva que alerta quan pugen els decibels per sobre dels nivells òptims. Tot plegat ha contribuït a rebaixar el nivell de soroll als centres tot i que continua estant per sobre dels nivells recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segons alerta l'Institut Català de la Salut, el soroll durant el descans està relacionat amb l'aparició de malalties cardiovasculars i amb alteracions immunitàries i anímiques. A més, la reducció de la intensitat acústica permet millorar el descans i la recuperació dels pacients. L'OMS recomana que a les habitacions dels hospitals no se superin els 40 decibels, però és habitual sobrepassar els 60. Abaixar la veu durant els canvis de torn, a les sales d'espera o als passadissos, disminuir el volum dels dispositius electrònics i els telèfons o tancar les portes de les habitacions són accions senzilles que contribueixen a disminuir el soroll i millorar la qualitat ambiental.

Exposició al Santa Maria
Exposició al Santa Maria | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari