Catalunya Diari

L'hostaleria celebra l'aixecament de les restriccions tot i que alguns locals en mantindran algunes

Alguns establiments mantenen les separacions entre taules i horaris més limitats

L'hostaleria celebra l'aixecament de les restriccions i «deixar enrere aquesta etapa tan dura i poder començar a treballar en condicions gairebé normals», assenyala Ramon Solsona, secretari general de la Federació d'Hostaleria de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«La millor notícia és que s'està constatant que la vacunació està funcionant i el sistema sanitari aguanta la pressió», remarca. Tot i això, considera que les limitacions d'aforaments i horaris es podrien haver aixecat abans.
 

Alguns establiments, però mantindran algunes restriccions com la separació entre taules per seguir donant seguretat als clients i horaris més limitats per conciliar la vida dels treballadors, apunta la copropietària del grup Macao, Sandra Sabaté. 

Pla obert de quatre noies sopant al restaurant Macao de Lleida. Imatge del 15 d'octubre de 2021.
Pla obert de quatre noies sopant al restaurant Macao de Lleida | LleidaDiari.cat

Ja poden tenir un aforament interior del 100%

L'hostaleria i la restauració tornen a treballar sense restriccions per la covid-19 després de l'aixecament de les mesures que afectaven el sector. Des d'aquest divendres, l'aforament en espais interiors dels establiments pot arribar al 100%, mentre que fins ara estava limitat al 50%. També s'ha eliminat la limitació d'un màxim de deu persones per taula tant a dins com a fora dels locals. Així mateix, ja no cal deixar una distància mínima d'1,5 metres entre taules a l'exterior i de 2 metres a l'interior de bars i restaurants. 
 

A la vegada, els establiments recuperen els horaris habituals del sector i, d'aquesta manera, poden obrir fins a les 2.30 hores, amb 30 minuts afegits els divendres, dissabtes i vetlla de festius i es manté l'obligació de portar mascareta en espais interiors mentre no es consumeix.
 

Tot i això, alguns locals seguiran mantenint part de les restriccions per donar més seguretat als clients i per oferir una millor qualitat de vida als seus treballadors. «No cal que un restaurant estigui obert fins a les 2.30h i s'ha de donar vida a l'oci nocturn», apunta Sabaté.

La pandèmia provoca el tancament d'establiments

Hostaleria de Lleida està avaluant l'afectació real de les restriccions i ja avancen que hauran tancat menys dels locals que preveien un any enrere. En aquest sentit, Solsona posa de relleu la resiliència de sector, malgrat els tancaments i limitacions en l'activitat que ha hagut d'assumir durant la pandèmia.

En el cas de Lleida, considera que el tancament de locals serà inferior a altres zones del país més dependents del turisme on, de mitjana, hauran tancat entre un 20% i un 25% d'establiments d'hostaleria o restauració, assenyala.
 

A la vegada, posa de relleu que les restriccions i la pèrdua d'ingressos han portat molts establiments a endeutar-se i «això s'ha d'anar pagant». «No és que a partir d'ara s'hagi acabat, ara queden crèdits i factures per pagar», afegeix.


Comentaris

envia el comentari