Catalunya Diari

Els hotelers de Lleida es concentraran aquest dijous per reclamar mesures econòmiques

La Federació d'Hostaleria fa una crida a tot el sector perquè s'uneixi a la protesta de la capital del Segrià

Pla general d'una terrassa de la Zona Alta de Lleida, amb diversos clients
Els hotelers de la demarcació de Lleida es concentraran aquest dijous per reclamar mesures econòmiques | ACN

La Federació d'Hostaleria de Lleida es concentrarà aquest dijous a les deu del matí a la Plaça Sant Joan de Lleida per fer sentir la seva veu i reclamar mesures econòmiques i compensatòries per a tot el sector.

Josep Castellarnau, president de la Federació, ha fet una crida a tots els hotelers i restauradors, estiguin federats o no, perquè s'uneixin a la reclamació. Castellarnau ha explicat que el sector demana poder treballar i per evidenciar-ho a la concentració hi aniran amb la roba i estris de feina. La reclamació principal és que els ERTO siguin totals. A la concentració s'hi unirà també el president de la Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració.

El sector es va preparar per sortir de tres mesos de confinament

Castellarnau ha explicat que el sector es va preparar per sortir de tres mesos de confinament amb totes les mesures d'higiene que se'ls va demanar i van treure treballadors dels ERTO per començar a treballar. El president dels hotelers ha afegit que poques setmanes després els hotelers del Segrià es van trobar que altre cop van haver de tancar i els de les comarques veïnes i del Pirineu amb anul·lacions de reserves per l'estreta vinculació amb la marca Lleida.

Els hotelers faran aquesta concentració perquè senten que són un dels sectors més «criminalitzats» i per aquest motiu el dijous demanaran «explicacions» a les diferents administracions. Castellarnau ha volgut deixar clar que el sector no està «en contra» del model sanitari però sí de les mesures que han aplicat al sector hoteler. El sector està «preocupat» pel futur i en alguns casos «desesperat» davant la incertesa, ha dit Castellarnau. Per revertir aquesta situació reclamen «ajuts directes» i «ERTO totals» pagats pel govern de l'Estat al 100%.


Comentaris

envia el comentari