Catalunya Diari

Iceta diu a Lleida que el judici de l'1-O «és un fracàs de la política»

El primer secretari del PSC demana que la política no interfereixi en el tribunal i que la dinàmica judicial no interfereixi en la política

Miquel Iceta a Lleida
Iceta durant la seva visita a Lleida | LleidaDiari.cat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, confia que seguirà governant el partit socialista, en cas d'unes possibles eleccions al Congrés. Només hi ha dues opcions, «o la continuïtat d'un govern progressista i dialogant o l'alternativa de les tres dretes reaccionàries que abonen l'increment de la crispació a Catalunya», ha dit en referència a un possible pacte com l'andalús. El primer secretari del PSC ha lamentat que les dretes i els independentistes hagin coincidit en impedir la tramitació dels pressupostos i ho ha qualificat d'«error». «No és bo per la societat però tampoc per la dinàmica política d'acostament de posicions», ha afegit.

Iceta ha volgut deixar clar que una possible convocatòria d'eleccions depèn del president del govern espanyol però confia que si això passa, «intentarem seguir governant amb un mandat més ampli". Certament, reconeix, el partit socialista va arribar al govern després d'una moció de censura i amb 85 diputats, la qual cosa suposa una majoria «esquifida». Assegura que en cas d'eleccions «anirem a guanyar-les, a eixamplar el pes dels socialistes al Congrés dels Diputats i a fer un govern progressista». Iceta creu que els ciutadans «tenen una opció clara al davant» i confia que facin una aposta majoritària, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, per la continuïtat del govern «progressista i dialogant» de Pedro Sànchez.

Iceta a la Seu Vella
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la Seu Vella de Lleida, acompanyat per l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa | LleidaDiari.cat

 

 

Lamenta la no aprobació dels pressupostos

El primer secretari del PSC ha lamentat que les dretes i els independentistes hagin coincidit en impedir la tramitació dels pressupostos i creu que l'independentisme «s'equivoca molt», perquè entrar en una dinàmica política preelectoral «no els afavoreix», assegura. Iceta ha fet aquestes declaracions durant el recorregut que fa aquest dimecres per Lleida i que ha començat amb la visita al Turó de la Seu Vella, amb motiu de la seva candidatura a ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que el judici de l'1-O li provoca «sensació de fracàs de la política» i ha lamentat que si se'ls hagués fet cas, no s'hauria arribat fins aquí. «Els socialistes havíem advertit durant molt de temps dels riscos de vulnerar la legalitat», ha recordat, i ha lamentat que aquest judici és la conseqüència de decisions «molt equivocades» de l'independentisme a causa del fracàs de la política que no va ser capaç de trobar una alternativa al conflicte basada en el diàleg. Arribats a aquest punt, però, Iceta requereix que no interfereixin política i justícia. 

Iceta a la Seu Vella
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, observa la ciutat de Lleida desde la Seu Vella, i escolta les explicacions de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa | LleidaDiari.cat

 

«Cal que el tribunal segueixi la seva tasca sense entrebancs ni interferències de la política i al mateix temps que la política no es deixi interferir per una dinàmica judicial», ha demanat.

  

El primer secretari del PSC creu que la justícia espanyola demostrarà la seva «independència» i «imparcialitat» i destaca que sempre ha confiat en un judici «just». «El que estem veient en els primers compassos és que es garanteixen absolutament els drets de tots», ha conclòs aquest dimecres des de Lleida.

Comentaris

envia el comentari