Catalunya Diari

L'ICS implantarà un protocol que permeti el collit amb nadons als hospitals

Una mare lleidatana ha iniciat una recollida de signatures per a demanar-ho

Imatge d'un lactant
Imatge d'un lactant | Change.org

Jordi Cortada, gerent territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, ha anunciat a LleidaDiari.cat que des d'aquest organisme s'està estudiant la possibilitat de que les mares puguin dur a terme el collit amb els seus nadons en els hospitals catalans. La resposta de Cortada arriba després que Núria Ribó, una mare lleidatana, hagi iniciat una recollida de signatures virtual mitjançant la plataforma Change.org, per a demanar que durant l'ingrés d'un nadó de 0 a 2 anys a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida la mare pugui disposar d'un llit per a dur a terme el collit. Fins al moment, els nadons hospitalitzats en aquesta franja d'edat han de dormir en un bressol i, les mares o acompanyants, en la tradicional cadira al seu costat.

A partir els dos anys, els nens han de dormir en un llit. Malgrat que aquestes decisions hospitalàries es prenen per motius de seguretat, tal com ha explicat la Núria a través de les seves xarxes socials, assegura que «quan un nadó està malalt necessita més que mai el contacte de la seva mare, més encara quan aquest fa lactància materna exclusiva». A més a més, la mare afegeix que: «resulta molt complicat poder cuidar del teu fill malalt quan l'hospital no facilita un bon descans de la persona que vetlla 24 hores per l'infant».

Cortada assegura que s'està estudiant la forma d'implementar aquesta mesura, sempre que, compleixi amb tots els requisits de seguretat que necessita el pacient, en aquest cas, el nadó. «Cal tenir en compte que els nens ingressats sovint tenen cables i tubs arreu, per tant, és important que la seva seguretat sigui la prioritat», explica Cortada. No obstant això, el gerent de l'ICS a Lleida explica que l'opció del collit és personal de cada família i que, des del Departament de Salut, no es fa cap recomanació al respecte. No passa el mateix amb la lactància materna exclusiva que, en aquest cas, sí que ho recomanen des del Departament.

L'Arnau de Vilanova facilitarà el menjar i el beure als pares amb nadons ingressats

D'altra banda, la Núria també demana en la petició la possibilitat de facilitar el menjar i beure als acompanyants dels nadons fins a l'habitació. D'aquesta manera, afirma, no s'haurien de deixar sols. Cortada li agafa la paraula i ha explicat a LleidaDiari.cat que, com a hospital, sí que poden actuar en aquest sentit i que facilitaran el menjar i el beure als pares amb nadons ingressats perquè no hagin de deixar-los sols a l'habitació. 

La petició a Change.org compta ja amb més de 2.000 signatures i, la previsió de la mare és presentar-les a la direcció de l'hospital per tal que prenguin mesures al respecte, fet que es convertirà en realitat, tal com ha explicat Cortada.


Comentaris
Sandra
Mare i fills junts, un dret natural

envia el comentari