Catalunya Diari

ICV demana un nou alberg municipal per a persones sense sostre

ICV demana un nou alberg municipal per a persones sense sostre| Redacció - Fotografia: ICV Lleida

 Vilà considera que "la problemàtica més gran d'aglomeració a la pensió es produeix durant l'hivern coincidint amb el pla Iglú, quan les habitacions poden acumular fins a 4 persones. És evident que l'Ajuntament de Lleida no està gestionant bé aquesta qüestió. Ha deixat de banda el projecte de fer un nou alberg i d'aquesta forma està desatenent el creixement de la pobresa a la nostra ciutat".
 
Davant aquesta realitat, el grup municipal d'ICV a Lleida torna a demanar a la Paeria la construcció d’un alberg municipal que compleixi uns requisits mínims, tal i com també reclamen entitats de la ciutat que treballen en l'àmbit de la pobresa i l'exclusió social, com Càritas i la Fundació Arrels Sant Ignasi. ICV considera urgent que es creïn els recursos d'allotjament necessaris per garantir per a tothom el dret bàsic a l'habitatge digne, i demana explicacions a la Paeria dels motius pels quals l'equip de govern va aturar el projecte del nou recurs residencial que hi havia en marxa. "La Paeria ha de definir quina ciutat vol: si la ciutat del Magical, de la Llotja i de les grans infrastructures, o bé volem una ciutat de les persones. És inconcebible que Lleida porti més de 10 anys sense alberg municipal, més encara en un moment d'augment de la pobresa i l'exclusió social i on cada cop es trepitja més el dret a un habitatge digne", ha apuntat el president d'ICV Lleida, Joan Miquel Ballesté, que ha demanat als grups amb representació a la Paeria que treballin per aconseguir l'alberg.
 
El nou alberg, a més, hauria de permetre una millora del Pla Iglú, ampliant la capacitat de les instal·lacions actuals així com la franja horària d'atenció.
 
La formació ecosocialista proposa que la subvenció anual de la Paeria per acollir persones sense llar sigui concedida directament a les entitats socials que treballen amb els sectors més vulnerables. D'aquesta manera, dites entitats podrien millorar la coordinació i la resposta en el treball amb les persones sense sostre.


Comentaris

envia el comentari