Catalunya Diari

ICV Lleida denuncia l'opacitat de la canera municipal

ICV Lleida denuncia l'opacitat de la canera municipal| Redacció - Fotografia: ICV Lleida

 "Ens hem trobat amb molts problemes i falta de transparència a la canera municipal: només deixaven accedir de 2 en 2, hem palpat la falta de transparència i opacitat", ha explicat Baches. Fins al punt que les entitats animalistes de ponent tenen tots els impediments per aportar les seues energies i el seu coneixement a la gestió de la canera.
 
Aida Gascón (AnimaNaturalis.org) considera que un cop dins s'entèn la opacitat: "No hi ha cap pla de voluntariat per donar sortida als gossos que tenen, no se sap què passa quan estan malalts, quan hi ha embarassos. Ens diuen que treuen als animals un cop al dia, però no hi ha manera de comprovar-ho. Les condicions dels animals són millorables i no hi ha prou personal treballant-hi". Per aquest motiu, Gascón ha lamentat que la tendència a la millora que hi ha en la gestió de les caneres municipals a Catalunya no sigui palesa a Lleida. "No es pot permetre més la situació a la canera. S'ha d'obrir a tothom que la vulgui visitar i ha de crear un pla de voluntariat que agilitzi les adopcions i que permeti que els animals rebin l'escalfor i l'estima de persones", ha apuntat la militant pels drets dels animals.
 
Per la seva part, Josep Puigdengolas (Àmbit Animalista ICV), responsable del refugi d'animals a Santboi de Llobregat, es mostrava perplex per l'opacitat que han trobat: "El que dóna vida a un refugi és l'entrada de gent, són les persones voluntàries les que donen legitimitat a la gestió. Aquí ni tan sols ens han deixat fer fotografies, no entenem perquè". Els gossos potencialment perillosos no es poden visitar, fet denunciable segons Puigdengolas. "Ens diuen que estan sota custòdia de la guàrdia urbana, però s'haurien de poder veure igual que la resta i haurien de gaudir també d'un passeig diari", ha comentat.
 
També sobta que a Lleida no hi ha cap llistat públic d'animals eutanasiats, i ens preguntem si la gent té coneixement del que passa dins la canera municipal. ICV Lleida denunciarà totes aquestes constatacions i farà arribar una bateria de preguntes al regidor Josep Barberà per cercar solucions a aquests greus problemes. 
 
Un altra situació denunciable és el fet que, com passa a tots els municipis on hi ha refugis d'animals públics, els gossos i gats abandonats haurien d'anar en primer lloc al refugi municipal. No és admissible que vagin primer a les protectores privades, que estan desbordades i no reben cap tipus de subvenció pública.


Comentaris

envia el comentari