Catalunya Diari

ICV treu una urna al carrer per decidir el futur de les Basses

ICV treu una urna al carrer per decidir el futur de les Basses| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

ICV ha col·locat aquest dimecres una urna al carrer per a que la ciutadania pugui decidir, simbòlicament, si vol un Parc Temàtic dels Barrufets a les Basses d'Alpicat o no. La resposta ha estat clara: dels 233 vots recollits, 40 han estat vots a favor; 191, en contra; i els dos restants, abstencions. La urna ha estat ubicada d11.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.30 hores a l'encreuament del carrer del Carme amb el Carrer Magdalena de Lleida.

La formació liderada per Eduard Baches ha pres aquesta decisió després del desencís amb el que va sortir de la comissió de seguiment sobre l'Audiència Pública de les Basses. Consideren que l'Ajuntament no va donar resposta a les preguntes plantejades, i se'ls va negar la possibilitat de realitzar una Consulta Ciutadana per escollir el futur de les Basses. Per aquests motius, ICV va decidir organitzar, simbòlicament, una consulta al carrer.

En aquest sentit, des d'ICV consideren que la proposta del Parc de les Basses que ha presentat l'Ajuntament, amb el recolzament de CiU, "suposa una privatització d'un espai importantíssim per la memòria sentimental col·lectiva de la ciutat de Lleida. Com hem remarcat moltes vegades, considerem que el projecte presentat, mancat de tota transparència, es basa en uns criteris que el fan inviable econòmicament, i acabarà suposant un cost per a la ciutadania".

I ja han avançat que la setmana que ve, veient la preocupació ciutadana pel tema, iniciaran una recollida de signatures demanant la realització d'una consulta oficial organitzada per la Paeria. “Estem convençuts de que es pot aprofitar tota la infraestructura de les eleccions del 24 de maig per posar una segona urna i poder escollir el futur del nostre parc. Les decisions polítiques importants cada cop s'han de prendre menys des de l'opacitat dels despatxos i més des de la participació de tota la ciutadania. I les Basses són un tema del qual la ciutadania de Lleida ha de dir la seva", ha finalitzat Baches.


Comentaris

envia el comentari