Catalunya Diari

L'IEI il·lumina el Nadal amb la música de Pau Casals i l'encesa de 'La Càpsula de les Estrelles'

Es tracta d'una estructura en forma cilíndrica de 6 metres d'alçada, 12 metres lineals i 4 metres de base, decorada amb garlanda de llum amb més de 12.000 espurnes

Imatge dels actes nadalencs a l'IEI
L'IEI il·lumina el Nadal amb la música de Pau Casals i l'encesa de La Càpsula de les Estrelles | LleidaDiari.cat

L'Institut d'Estudis Ilerdencs va donar la setmana passada el tret de sortida a les festes nadalenques amb una doble proposta en què el protagonisme va ser per a la figura de Pau Casals i per a l'anomenada La Càpsula de les Estrelles.

La doble cita va comptar amb la presència del president de la Diputació de Lleida i de l'IEI, Joan Talarn, de la vicepresidenta Estefania Rufach i del director de l'IEI, Joan Josep Ardanuy, a més dels diputats Mercè Carulla, Jordi Verdú i Carles Gibert.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A l'Aula Magna de l'IEI 

Els actes es van iniciar a l'Aula Magna de l'IEI amb el 'Diàleg Pau Casals. El cor de la melodia', presentat per Mariví Chacón, periodista de Lleida TV, i en què tres figures de la música lleidatana van parlar sobre diferents aspectes de la vida i l'obra d'aquest català universal. Així, Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, organitzadora de l'acte juntament amb l'IEI; Alfons Reverté, director de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida; i Teresa Vall, primera violoncel, van explicar la seva visió sobre el compromís social de Pau Casals, sobre la defensa dels seus valors, sobre el seu exili i sobre el seu llegat, a més d'oferir diferents tastets de la seva música.

Com a cloenda de l'acte, i mentre sonava una de les composicions més celebrades de Pau Casals, 'El cant dels ocells', tots els presents es van desplaçar des de l'Aula Magna fins al Pati, on es va procedir a encendre la il·luminació nadalenca amb el muntatge La Càpsula de les Estrelles, consistent en una estructura en forma cilíndrica de 6 metres d'alçada, 12 metres lineals i 4 metres de base, decorada amb garlanda de llum amb més de 12.000 espurnes de llums i més de 200 estrelles, que formen un espectacle digne de gaudir per a tota la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari