Catalunya Diari

L'IEI de Lleida buscarà altres tècniques per acabar de netejar les pintades de la façana de l'edifici

L'aplicació d'un decapant i aigua a pressió no garanteix l'eliminació de la capa profunda de pintura sobre la pedra

El passat dissabte 11 de setembre van aparèixer a la façana de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), patrimoni històric de la ciudat, diferents pintades en contra de diferents partits polítics. La neteja d'aquestes pintades va començar aquest dimarts.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest acte vandàlic estava dirigit contra els partits independentistes i en les pintades es podia llegir 'ERC, JxCat i CUP no ens representen ni com a poble ni com a classe' i 'Organitzem la revolució necessària'. Diversos partits polítics i entitats van criticar l'aparició d'aquestes pintades que fan «malbé» el patrimoni de la ciutat.

Pla mig d'un operari aplicant producte per netejar les pintades fetes a la façana de l'IEI. Imatge del 14 de setembre de 2021. Imatge del 14 de setembre de 2021
Pla mig d'un operari aplicant producte per netejar les pintades fetes a la façana de l'IEI | LleidaDiari.cat

El departament de Medi ambient de l'Ajuntament de Lleida està duent a terme aquesta tasca i, aquest dimarts, com que la pintura no havia desaparegut del tot, van deixar que la pedra es sequés i repetir el procediment aquest dimecres, tornant a aplicar un decapant i aigua a pressió.

Busquen noves tècniques per netejar la paret

L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) buscarà altres tècniques per acabar de netejar les pintades que van aparèixer dissabte a la façana de l'edifici d'aquesta institució depenent de la Diputació de Lleida, situat a la plaça Catedral de la capital del Segrià, ésa. dir, a Lleida.
 

Així doncs. d'aquesta manera es pretén garantir que no quedin restes de pintura a la vegada que no es malmet la pedra de la façana. En aquest sentit, s'ha suspès la segona jornada de neteja prevista per dimecres. Des de l'IEI han explicat que l'actuació iniciada aquest dimarts pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lleida consistent en l'aplicació d'un decapant i aigua a pressió no permet garantir l'eliminació de la capa profunda de la pintura sobre la pedra. 


Comentaris

envia el comentari