Catalunya Diari

Ikea es veu obligada a retirar els pastissets Sötsak Skumtopp del mercat

Tenen un error en l’etiquetat

Imagen del pastel Sötsak Skumtopp, retirado de Ikea
Imagen del pastel Sötsak Skumtopp, retirado de Ikea | Ikea

La marca sueca Ikea, famosa pel seu mobiliari de baix cost, també ha començat a guanyar popularitat en els últims temps gràcies a la venda de productes alimentaris. Ara bé, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha donat la veu d’alarma i ha alertat els consumidors sobre un dels productes d’Ikea, els pastissets de malví recoberts de xocolata anomenats Sötsak Skumtopp, els quals tenen un error en l’etiquetat que podria provocar un perjudici per a la salut. El problema seria que en el seu etiquetatge, no queda reflexat que el producte conté llet, i per tant, podria causar un problema per a la salut a les persones que tenen intolerància a la lactosa.

 

A causa de l’anunci de Aecosan, Ikea s’ha vist obligada a retirar els pastissets de les seves estanteries, tal com explica en el seu comunicat: «Ikea anuncia avui la retirada del pastís dolç de malví SÖTSAK SKUMTOPP de 180 grams per no indicar la llet en el llistat d’ingredients en alguns idiomes (...) El producte conté sèrum de llet ensucrat, sèrum en pols derivat de la llet que, encara que estigui indicat al llistat d’ingredients, la llet no apareix nombrada específicament en alguns dels idiomes de l’etiqueta. Això pot comportar un possible risc per a la salut de persones al·lèrgiques o intolerants a la llet o a algun dels seus components. La mesura afecta als paquets amb dates de caducitat entre el 12/03/2019 i el 18/04/2019».

Ikea comunicava la retirada de tots els paquets de pastissets a l’hora que aclaria que no s’ha tingut notícia de cap reacció al·lèrgica i que l’error no afecta l’etiquetat en castellà. Tot i això, Aecosan recomana no consumir el producte si es té al·lèrgia o intolerància a la llet.

A més a més, Ikea ofereix l’oportunitat als seus clients que tinguin al·lèrgia a la llet o a algun dels seus components, que retornin el producte Sötsak Skumtoppa la botiga Ikea més propera ja que els retornaran els diners sense demanar tiquet de compra.

També ha volgut tranquilitzar els altres consumidors de productes Ikea: «les persones que no tinguin al·lèrgia o intolerància a la llet o als seus components no han de preocupar-se per consumir el producte, ja uqe els productes alimentaris venuts i servits a Ikea són segurs i sans per al consum».


Comentaris

envia el comentari