Catalunya Diari

Ilerda Serveis ‘sobrevola’ la crisi diversificant-se i acabarà l’any arribant als 4 milions de facturació

Ilerda Serveis també continuarà creixent durant l'any 2017 amb la compra d'una altra nau contigua a les seves instal·lacions, ubicada al polígon industrial Els Frares

Imatge del conseller delegat, Marc Ceron
Imatge del conseller delegat, Marc Ceron | Santi Iglesias

L'empresa familiar lleidatana Ilerda Serveis, líder en la distribució de productes de neteja i higiene professional, continuarà creixent durant l'any 2017 amb la compra d'una altra nau contigua a les seves instal·lacions, ubicada al polígon industrial Els Frares de la ciutat de Lleida. El conseller delegat d'Ilerda Serveis, Marc Cerón, explica que amb aquesta operació «consolidarem la nostra àrea de negoci i facilitarem l'expansió a altres zones, com el cas de Tarragona». Ilerda Serveis va tancar l'any 2016 amb una facturació de 3,20 milions d'euros, el que suposa un augment del 9% en relació a l'exercici 2014. Aquest increment s'ha produït en un context complicat per l'empresa, que l'any passat va deixar de ser el subministrador d'una firma de serveis de neteja, el seu client principal, que operava a l'Aeroport del Prat de Barcelona i que representava un 5% de la facturació. 

Malgrat això, la companyia acabarà l'any amb una facturació que fregarà els 4 milions d'euros i espera assolir els 5 l'any 2020, tal com està contemplat al seu pla intern. El creixement d'Ilerda Serveis, que el 2018 farà 30 anys, ha sigut constant durant l'última dècada, ja que el 2006, la facturació era d'1,4 milions d'euros. Amb l'ampliació de la nau, Ilerda Serveis consolidarà el seu posicionament com a empresa de referència del seu àmbit a Lleida durant l'última dècada, fet que s'ha accentuat en els darrers tres anys. Cerón assegura que «les noves instal·lacions tripliquen la capacitat d'emmagatzematge i oferiran un millor espai per a les nostres activitats».

Aquestes accions aniran acompanyades de millores de funcionament i gestió en els departaments de servei tècnic i comercials de la companyia. Aquests canvis formen part de l'estratègia de la firma d'expandir-se per nous mercats, com la Costa Daurada i la indústria del Camp de Tarragona. De fet, recentment Ilerda Serveis ha incorporat dos comercials i un tècnic a la zona per convertir-se en el referent en el subministrament de productes de neteja i higiene pels turistes estivals. Paral·lelament, l'empresa vol augmentar la seva quota de mercats en sectors com la geriatria/hospitalari, l'hostaleria i la indústria.

 

Cerón recorda que aquestes accions formen part del 'know how' de la companyia. "Ens agrada arriscar, ajustant marges comercials per la crisi i reinvertir constantment els beneficis en millorar i crear nous projectes". Ilerda Serveis, que forma part dels grups de compra Dino (àmbit estatal) i DHYS (entorn europeu), té una plantilla de 21 treballadors, una superfície de 2.000 metres quadrats, amb la nova adquisició, i s'ha establert com el distribuïdor de primeres marques del sector, com Proquimia, Nilfisk, 3M, SCA, Vileda i Kimberly-Clark.


Comentaris

envia el comentari