Catalunya Diari

Ilerna Online podria tancar les seves portes a Lleida si el Govern canvia la llei

Demanen que la Generalitat no aprovi un decret que obligaria a tots els estudiants a fer els exàmens presencials a Catalunya

Imatge d'una noia estudiant
Ilerna Online podria tancar les seves portes a Lleida si el Govern canvia la llei | Pixabay

L'empresa Ilerna Online, escola de formació professional líder a Espanya i amb seu a Lleida, podria veure's obligada a marxar de la capital del Segrià si, finalment, el Govern de la Generalitat aprova una nova ordre que obligaria a tots els estudiants a fer els exàmens de forma presencial a Catalunya.

Tal com han informat des de l'empresa, més de la meitat dels seus alumnes provenen de fora de Catalunya i, per tant, fer-los venir a tots per a realitzar les proves, suposaria d'una infraestructura inviable. De fet, en l'actualitat, més enllà de la seu central a Lleida, Ilerna també compta amb una altra a Sevilla i una darrera a Madrid. Davant aquesta situació, la regidora del grup municipal socialista, Cristina Morón, va preguntar el divendres passat durant el ple de l'Ajuntament de Lleida per les gestions que ha realitzat l'equip de govern municipal per evitar que Ilerna tanqui el seu centre a la ciutat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pregunten al govern municipal de la Paeria què s'ha fet per evitar la marxa d'Ilerna

La representant del grup municipal socialista va demanar a l'equip de govern municipal que insti la Generalitat a no tirar endavant un decret que obligaria a tots els estudiants a fer els exàmens presencials a Catalunya, fet que comportaria una eventual marxa del centre formatiu de la ciutat de Lleida. Cristina Morón va explicar que un futur tancament del centre d'Ilerna a Lleida suposaria la pèrdua de llocs de treball i minvaria l'oferta educativa a la ciutat en l'àmbit de la Formació Professional.

La regidora del grup municipal socialista va assegurar que el centre rep molts estudiants de diferents zones de l'estat, i que el nou decret provocaria una pèrdua en l'atractiu del centre, ja que incrementaria els costos de desplaçament per a molts alumnes, que actualment no tenen l'obligatorietat de fer les proves d'avaluació a Catalunya. Així doncs, una de les empreses més importants de la ciutat, podria dir adéu a la seva seu si el Govern decideix tirar endavant aquesta nova mesura que perjudicaria no només a l'escola, sinó també a tots els alumnes que estudien en ella.
 


Comentaris

envia el comentari