Catalunya Diari

ILERSIS Fundació impulsa el Projecte Singulars 2018

La iniciativa va destinada a joves d'entre 16 i 29 anys, amb certificat de discapacitat

ILERSIS Fundació ha posat en marxa el Projecte Singulars 2018, una iniciativa que promou la millora de l'ocupabilitat de les persones participants i n'incentiva la seva contractació laboral. El projecte Singulars 2018 va dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys, amb certificat de discapacitat. Per accedir a una de les dotze places que s'ofereixen cal ser demandant d'ocupació i també beneficiari de Garantia Juvenil.

Els participants, gràcies a l'ajuda d'ILERSIS Fundació, rebran un assessorament individualitzat, d'orientació professional, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació; també se'ls elaborarà un itinerari personalitzat d'inserció laboral; treballaran les competències personals i laboral; faran pràctiques a l'empresa; i visitaran diverses companyies. I no sols això, també rebran informació en Auxiliar de Restauració, en manipulació d'aliments i en Informàtica i Internet. A més de participar en diverses activitats socials, culturals i cíviques.

El Projecte Singulars 2018 està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Ilersis i Coell uneixen forces per l'economia social

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i l’entitat sense ànim de lucre Fundació Privada ILERSIS van anunciar fa uns dies que es comprometen a treballar conjuntament amb l’objectiu de consolidar els valors de l’economia social, cooperativa i integradora dins el teixit empresarial lleidatà. En aquest sentit, el president del COELL, Sr. Josep M. Gardeñes, i el president de Fundació Privada ILERSIS, Sr. Antoni Siurana, van signar un conveni de col·laboració pel qual la patronal lleidatana fomentarà la realització de pràctiques, amb tutor, en empreses per part dels treballadors/es procedents dels diferents serveis i programes d’ILERSIS.

És així que l’entitat sense ànim de lucre organitzarà a COELL unes jornades informatives a propòsit de l'aplicació de la quota de reserva del 2% a favor de persones amb discapacitat en empreses de 50 o més persones treballadores i de les mesures alternatives de caràcter excepcional al seu compliment, amb finalitat de donar a conèixer l’aplicació de la mateixa entre les empreses associades. El conveni també preveu incidir en la formació dels treballadors ocupats en centres de la Fundació ILERSIS. Així, podran fer ús de les aules de formació ubicades al Complex La Caparrella de què disposa COELL.


Comentaris

envia el comentari