Catalunya Diari

Impulsen a Lleida una campanya de donació de sang pels professionals sanitaris

L’objectiu és aconseguir la implicació i fidelització amb aquesta causa de tot el personal, per augmentar les donacions

Donant de sang
Imatge d'una professional de l'Arnau donant sang | LleidaDiari.cat

El Banc de Sang i Teixits i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova impulsen aquesta setmana una campanya especial de donació de sang entre els seus professionals. L’objectiu és aconseguir la implicació de tot el personal mèdic, infermer, administratiu i de serveis, zelador, tècnic, etc., per tal d’augmentar les donacions i de fidelitzar-lo amb aquesta causa.

Gràcies a aquestes donacions, el Banc de Sang i Teixits podrà obtenir els productes necessaris per dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics o trasplantaments d’òrgans, entre altres. A tall d’exemple, per fer una cirurgia cardíaca infantil es necessiten sis unitats de plasma; per fer un trasplantament de pulmó, sis concentrats de plaquetes i per a una intervenció de columna vertebral, cinc concentrats d’hematies.

Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits demana la col·laboració dels professionals de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i de tota la ciutadania en general. Per donar sang, només s’han de complir unes condicions bàsiques que són: presentar un bon estat de salut, tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Campanya per a guanyar donants

'Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer' és la idea amb què el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l'any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que es va celebrar de l'11 al 18 de gener, als principals hospitals. A Lleida, es va presentar una edició més a la Paeria, amb el tinent d'alcalde Xavier Rodamilans i el director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez. Rodamilans va animar la ciutadania a participar-hi, destacant que Lleida és una ciutat solidària com sempre ho mostra en les diferents campanyes que es fan durant l'any. El tinent d'alcalde va fer especial incidència en el col·lectiu jove, animant-los a donar sang, ja que és un acte altruista que ajuda molta gent.

Sánchez va apuntar que és necessari recuperar els nivells dels dies festius, quan hi ha mancança de donacions. Actualment, la reserva existent és per a 7 dies, quan el mínim idoni és de 10. Per això, va fer valdre aquest altruisme dels donants i volen arribar a tota la societat. L'objectiu era aconseguir que 10.000 persones, unes 400 a Lleida, donin sang arreu del territori català i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estaven en nivells baixos després de les Festes. 


Comentaris

envia el comentari