Impulsen la millora del reciclatge a Lleida amb el projecte d’una nova deixalleria

Va ser aprovat a l’últim ple, per tal de demanar una subvenció a l’Agència Catalana de Residus per 772.183 euros

L’Ajuntament de Lleida impulsa la posada en marxa d’una nova deixalleria a la zona industrial, entre el carrer Vilanova de la Barca i la carretera N-240, que permetrà substituir l’actual del Camí de Corbins i millorar-ne les prestacions, per tal de potenciar el reciclatge a la ciutat. El ple del passat dia 6 va aprovar el projecte bàsic d’aquest equipament, tràmit necessari per demanar una subvenció de 772.183,29 euros a l’Agència Catalana de Residus, ajut que condicionarà la seva construcció. El nou equipament s’ubicarà en una finca municipal de 4.334,4 metres quadrats, en una zona molt ben comunicada, fet que ha de permetre aconseguir una major participació de la ciutadania. Es tracta d’una deixalleria considerada segons la norma tècnica de l’Agència Catalana de Residus com a tipus C (l’actual és tipus B) fet que comporta una major capacitat i més serveis.

 

El projecte preveu situar tots els contenidors (per a material orgànic, fusta, paper i cartró, vidres, restes d’obres menors, tèxtils, ferralla i plàstics) al centre de la parcel·la i habilitar un vial de circumval·lació perimetral per facilitar l’accés dels cotxes, que serà separat del dels camions de recollida. També comptarà amb una bàscula pel pesatge dels residus. L’equipament disposarà, a més, d’un recinte tancat i ventilat per l’emmagatzematge dels residus especials (com fluorescents, piles, bateries, olis de cotxe, frigorífics, pintures i radiografies, entre d’altres); per residus recuperables (com oli de cuina, roba i calçat, vidre, runa i cables elèctrics); la recollida d’aparells elèctrics i electrònics; amiant –que haurà de portar-se correctament embalat en material plàstic–; residus voluminosos (mobles i matalassos, per exemple); una zona per apilar pneumàtics i un autocompactador per paper i cartró.

 

A més, la deixalleria comptarà amb una edificació per a desenvolupar activitats de reutilització de productes i per a la preparació per la seva reutilització. Disposarà de magatzem, zona de reparació, espai d’intercanvi i botiga de segona mà, amb una superfície total de 110 metres quadrats. Per últim, està previst habilitar una aula d’educació ambiental per fer activitats divulgatives sobre la recuperació de residus, com ara xerrades, conferències i tallers per a escoles.Comentaris

envia el comentari