La incidència acumulada de Covid-19 a l’estudiantat de la UdL, per sota la del jovent lleidatà

Imatge d'arxiu d'un espai de la UdL

La incidència acumulada de covid-19 a l'estudiantat de la UdL, per sota la del jovent lleidatà | LleidaDiari.cat

La incidència acumulada durant les dues darreres setmanes (IA14) de covid-19 entre l'estudiantat de la Universitat de Lleida (UdL) és de 560 casos per cada 100.000, mentre que la IA14 estimada en la mateixa franja d'edat (20-29 anys) a la regió sanitària de Lleida és de 640, segons les dades del Departament de Salut.

 

Així ho ha explicat la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la UdL, Montse Rué, en la roda de premsa virtual per valorar la incidència de la pandèmia a la universitat lleidatana. Des de l'inici del curs acadèmic i fins al 25 d'octubre, la unitat de Prevenció de Riscos Laborals de la UdL ha registrat com positius per covid-19 un total de 73 estudiants, 4 docents i 2 membres del personal d'administració i serveis.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

S'han aïllat un total de 10 grups

Pel que fa a les classes, s'han aïllat un total de 10 grups, a 9 dels quals se'ls han practicat proves PCR a la mateixa UdL. Amb un total de 260 grups a tota la UdL, això suposa que de cada 30 se n'ha aïllat un. En aquest sentit, la vicerectora ha afirmat que aquestes dades posen de manifest que «fins ara ens n'estem sortint bé». Gràcies a les mesures de seguretat i higiene posades en marxa a principi de curs, ha afegit el rector, Jaume Puy, per intentar assegurar uns mínims de presencialitat però sempre prioritzant la salut de les persones.

 

Així, des d'aquest dimarts la UdL ha fet un pas més per ampliar la virtualitat, ja que només es podran fer presencials les pràctiques en laboratoris especials, al camp i les avaluacions, ha dit el rector. «Esperem que tots aquests canvis no siguin traumàtics per ningú perquè ara estem més preparats que el curs passat», ha afegit Puy. La vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat ha explicat que la UdL té oberts, des del curs passat canals de comunicació en línia amb l'estudiantat, perquè pugui informar de problemes derivats de la docència virtual i incidències relacionades amb la connectivitat. Per garantir que tothom pot seguir les classes, la UdL ha ampliat el termini de sol·licitud de la convocatòria especial d'ajuts per al préstec d'equipament informàtic i suport a la connectivitat.

 

En marxa el projecte Impuls

La UdL també ha posat en marxa el projecte Impuls, per a habilitar platós de gravació, un programa de finançament per a material audiovisual i programari de simulació, i s'han reforçat les infraestructures informàtiques i millorat el campus virtual. Durant la roda de premsa, Rué ha donat dades de la incidència de la pandèmia pel que fa a mobilitat internacional.

 

Mentre que la del professorat ha passat a ser virtual, un 40% de l'alumnat de la UdL que havia de marxar a estudiar fora ha renunciat a fer-ho, la qual cosa suposa el doble del percentatge de renúncies d'anys anteriors. L'estudiantat estranger que aquest semestre havia de venir a la UdL ha disminuït un 80%. Actualment hi ha 39 estudiants d'altres països a la universitat lleidatana, mentre que 227 estudiants de la UdL tenen previst marxar a l'estranger aquest curs.