Catalunya Diari

La Guàrdia Urbana de Lleida incrementa la presència al carrer i el nombre de detencions

Aquesta és una actuació que s'ha intensificat en el marc del Pla de Millora de l'Espai Públic

La Guàrdia Urbana de Lleida ha fet 227 detencions entre gener i febrer, xifra que suposa un increment respecte al mateix període del 2021 i que l'intendent Josep Ramon Ibarz atribueix a una major presència al carrer del cos. La Comissió de Seguretat i Civisme ha repassat les dades dels dos primers mesos de l'any, que mostren la tornada a la normalitat després de l'impacte de les restriccions per la pandèmia.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els avisos al 092 han augmentat un 15,7% (7.008) i els accidents de trànsit ho han fet un 34% (313), amb 58 ferits, tot i que només 3 han patit fractures. Els atropellaments han passat de 5 a 12, però cap ha estat greu, i s'han produït 16 accidents amb vehicles de mobilitat personal implicats, respecte als 4 de gener i febrer del 2021.

 

 

Durant la comissió, també s'ha posat en relleu l'increment de denúncies per infracció de l'ordenança municipal per a la protecció, la tinença i la venda d'animals, que han passat de 9 a 21. Una bona part d'aquest increment s'ha donat per major nombre de denúncies als propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes. Aquesta és una actuació que s'ha intensificat en el marc del Pla de Millora de l'Espai Públic.

 

Pla de Millora de l'Espai Públic

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha informat de les actuacions que s'estan duent a terme dins del Pla de Millora de l'Espai Públic que coordina la regidoria de Seguretat Ciutadana i Convivència. En aquests moments, s'està finalitzant la fase de diagnosi, a partir de les sessions de treball amb els grups impulsors del Pla constituïts a les diferents zones de la ciutat. La previsió és aprovar aquest mes de març el pla d'actuacions per a l'any 2022, un cop tancada la fase de diagnosi.

 

 

Tot i això, i fins que no s'aprovi el Pla d'actuació, durant els mesos de gener i febrer s'han programat i realitza't actuacions de neteja sobre espais que s'incorporaran posteriorment al Pla d'actuació. En concret, durant el febrer s'han dut a terme una trentena d'actuacions en totes les zones de la ciutat. Actualment, hi ha 14 grups impulsors del Pla de Millora constituïts en 14 de les 15 zones de la ciutat, amb un total de 85 membres. El 14 de març es constituirà el grup impulsor de la zona 14-Llívia.

 

 

D'altra banda, Pueyo també ha informat del procés d'elaboració del Pla Estratègic de Convivència i Civisme de Lleida. Entre els dies 14 i 25 de febrer es van fer les enquestes a peu de carrer, incloses dins de la fase de diagnosi. Han anat a càrrec d'enquestadores contractades i formades per la consultora que està elaborant el Pla, amb la col·laboració de l'IMO, i s'ha treballat amb una mostra de 400 persones. Aquesta mostra s'ampliarà amb una enquesta online que s'activarà la segona quinzena de març en el marc de la plataforma 'Decidim'.

 

 

També s'està treballant en les entrevistes amb les persones clau identificades pels diferents integrants del grup impulsor de la Pla, que també inclouran els regidors que formen part de la comissió. Finalment, s'ha informat que el dia 27 d’abril es reunirà el Grup Tècnic Transversal de Convivència i Civisme, que assumeix, entre altres, les funcions de grup impulsor del Pla estratègic.  

 


Comentaris

envia el comentari