Catalunya Diari

Incrementen un 41% el positius de coronavirus a la ciutat de Lleida en una setmana

La Paeria demana més ajudes a l'Estat i a la Generalitat i que les promeses ahir pel comerç es facin efectives a l'agost

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, entren al Saló de Plens de la Paeria
Incrementen un 41% el positius de coronavirus a la ciutat de Lleida en una setmana | LleidaDiari.cat

Els casos positius de coronavirus han augmentat a la ciutat de Lleida un 41% en una setmana. Mentre que la setmana passada els casos confirmats eren 381, aquest dimecres ja en són 539. Són dades que s'han facilitat aquest dijous en una roda de premsa de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, a la Paeria. «La situació és molt greu», ha reconegut Postius.

És per això que el govern municipal demana més ajudes de l'Estat i la Generalitat per fer front a l'impacte econòmic de la covid-19 a la ciutat i Pueyo espera que els 4 milions pels comerciants anunciats aquest dimecres pel Govern es facin efectius a l'agost.

L'augment més significatiu s'ha registrat al CAP Magraners-La Bordeta

Per percentatge, l'augment més significatiu s'ha registrat al CAP Magraners-La Bordeta que ha passat de 20 a 38 positius (90%). Pel que fa a xifres globals, al CAP Primer de Maig registra un índex més elevat de casos, amb 103 (33 més que la setmana anterior). Al CAP de Cappont l'increment ha estat dels 24 a 40 (66%), a l'Onze de setembre de 53 a 82 (54%), a l'Eixample de 71 a 98 (38%), a Balàfia-Pardinyes de 59 a 73 (24%) i al Centre Històric s'han registrat un augment del 15% amb 21 casos més.

L'alcalde de Lleida ha lamentat les informacions «confuses» d'aquests últims dies sobre l'enduriment del confinament i entén que aquesta situació hagi causat «irritació i desànim» entre la ciutadania. «Calen respostes clares. Els ajuntaments i els ciutadans, necessitem que es diguessin les coses més clares i a unes hores més normals»; ha dit. Tot i això, amb les dades a la mà, Pueyo ha destacat que «tenim un el repte d'aplanar la corba i tenim indicacions vàlides per fer-ho». «És obvi que els comerciants estan molt preocupats, ja que es parla que potser el 30% dels comerços no superaran la crisi». Per això, ha dit, cal que les ajudes econòmiques promeses pel sector arribin a les seves butxaques a l'agost.

Responsabilitat de la ciutadania per fer baixar la corba

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Antoni Postius ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per fer baixar la corba i que aquesta situació «duri 15 dies i no més». «Si entre tots fem pinya, aquest malson anomenat covid passarà», ha dit. Per això ha lamentat que encara hi hagi gent pel carrer sense mascareta. «És inadminisble», ha dit. I per això ha anunciat que reforçaran els controls, la informació i també les sancions.

Finalment, el tinent d'alcalde Sergi Talamonte ha anunciat que es crearà un mapa d'espais climàtics perquè la ciutadania sàpiga quins són els indrets o espais més «frescos» per poder anar i suportar les temperatures estiuenques a la capital del Segrià. Talamonte ha demanat un esforç individual i conjunt per complir les mesures preventives per tal «d'aturar el virus». El tinent d'alcalde també ha demanat més recursos sanitaris i econòmics tant al govern de la Generalitat com al de l'Estat per fer front a la pandèmia. Amb el que s'està aportant fins ara «no n'hi ha prou», ha alertat, i «esperem que en siguin més i que s'accelerin els ajuts als autònoms, empreses, als més necessitats i també als ajuntaments», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari