Catalunya Diari

Una infermera de Balaguer guanya un premi per la seva investigació amb pacients amb malalties intestinals

El Premi té una dotació econòmica de 3.000 euros

Imatge de Cristina García
Cristina García Serrano, infermera del CAP Balaguer, rep el Primer Premi a la Innovació en Gestió de la Vacunació | LleidaDiari.cat

L'estudi de Cristina García s'ha dut a terme a Lleida entre pacients adults diagnosticats de malaltia inflamatòria intestinal i té com a objectiu principal determinar la vacunació i la immunització correcta d'aquest tipus de pacients.

Cristina García va engegar aquest projecte, juntament amb les seves companyes Pepi Estany i Glòria Mirada, també infermeres de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut a Lleida i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i en col·laboració amb la Unitat de Suport a la Recerca de Lleida i la Fundació IDIAP Jordi Gol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La malaltia inflamatòria intestinal i la de Crohn són malalties cròniques molt discapacitants, que provoquen una important alteració del sistema immunitari i una predisposició a les malalties infeccioses. És per aquest motiu que la vacunació en aquest col·lectiu és de vital importància. Els resultats de la investigació es poden començar a implementar ja de manera immediataen la pràctica diària en atenció primària.

Tercer Premi per a un projecte de millora de la vacunació antigripal

Paral·lelament, i també en el marc dels III Premis Sanofi Pasteur-AIFICC-CAMFIC, han estat igualment reconegudes amb el Tercer Premi Meritxell Cunillera Batlle, Encarna Domènech Bonilla i Mònica Guillén Mesalles, de l'Equip d'Atenció Primària Les Borges Blanques. El seu projecte tracta sobre la millora de la vacunació antigripal a les institucions adscrites a l'atenció primària de Lleida per acabar amb l'infraregistre i garantir la seguretat dels pacients.

Altres premis recents a lleidatanes

Més enllà d'aquest premi de l'àmbit de la recerca biomèdica, la ciutat de Lleida també ha estat d'enhorabona en les darreres setmanes després que la graduada en Treball Social per la Universitat de Lleida (UdL), Núria Gallart. En aquesta ocasió, Gallart va rebre el premi Salvador Pániker per la seva tasca investigadora i, el qual, està dotat amb 500 euros. Per primer cop, també s'ha concedit un accèssit dotat amb 100 euros, que ha estat per al TFG Dilemes ètics de la pràctica de l'eutanàsia, de la graduada en Medicina Judith Vilella.


Comentaris

envia el comentari