Catalunya Diari

Les Infermeres de Lleida demanen prudència perquè la fase 1 no sigui un miratge

El col·lectiu molest per l'absència d'infermeres en la Comissió estatal de Reconstrucció

Imatge de la seu del Col·legi d'Infermeres de Lleida
Les infermeres de Lleida demanen precaució en aquest fase 1 | LleidaDiari.cat

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida ha manifestat la seva preocupació pel caire que pugui prendre la desescalada. «O comptem amb la complicitat de la població durant aquest procés o aquest oasi serà un miratge»; així de contundent s'ha mostrat Montserrat Gea, presidenta del col·legi, davant la relaxació de mesures, dirigides cap a la «nova normalitat" que endinsen Lleida en la Fase I, a partir d'aquest dilluns dia 18 de maig.

Una obertura social i econòmica que arriba en un moment en què la debilitat del sistema de salut és manifesta i urgeix la injecció de recursos per restituir uns nivells mínimament acceptables per reprendre l'atenció ralentida o paralitzada durant la COVID19 i, alhora, enfortir-lo davant els més que possibles rebrots.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Salut Pública no és un concepte eteri

El COILL ha incidit que la Salut Pública no és un concepte eteri i cal que el sistema de salut i la ciutadania vagin a una per contenir aquesta pandèmia. La necessitat que el circuit sanitari, en tots els seus nivells, augmenti la seva capacitat de resposta; i que la població no s'exposi a riscos innecessaris són dues de les principals preocupacions del col·lectiu. En aquest sentit, l'entitat manté l'estructura d'aprovisionament de material sanitari oberta durant la crisi de la Covid-19 i que ha estat decisiva en l'àmbit dels centres assistencials.

El malestar de les infermeres

El Col·legi ha volgut manifestar també el seu malestar perquè la «Comisión de Reconstrucción Social y Económica» designada per l'Estat no compti, el dia d'avui, ni amb una sola infermera entre els seus experts quan les infermeres i infermers d'Atenció Primària són la porta d'entrada al sistema de salut, decisiu en aquesta desescalada.

«Se'ns demanen esforços sobrehumans en la cura però se'ns barra el pas als òrgans de planificació i decisió als que, en el millor dels casos, només accedim després de molt insistir i si transcendeix l'opinió pública. És inadmissible que la infermeria, que ha desenvolupat ciència i expertesa en determinants socials de la salut, quedi al marge del disseny de l'estratègia en què aconseguir l'equilibri entre salut i economia ho és tot», ha dit Gea.


Comentaris

envia el comentari