Catalunya Diari

Infermeres lleidatanes expliquen en un reportatge la duresa de la Covid

Es tracten d'entrevistes a pacients i professionals sobre com van viure la primera onada de la pandèmia

Imatge d'un part del documental sobre la Covid a Lleida
'La llum en la boira', infermeres i pacients contra la Covid | LleidaDiari.cat

El documental 'La llum en la boira', s'estrena aquest dissabte a les 14.00 hores a Lleida Televisió. Pacients i infermeres lleidatanes de diferents àmbits es retroben en aquest audiovisual per narrar, en primera persona, la seva lluita contra la Covid-19 durant la primera onada de la pandèmia.

El reportatge, produït per Missatges i Lleida TV, ha estat dirigit pel periodista Rafa Gimena (qui també fa les entrevistes) i enregistrat i editat pel realitzador Josep Maria Solé. El documental ha comptat amb el suport del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida. La Infermera Blanca Manuel Martí, del Centre d'Atenció Primària Onze de Setembre, reviu amb el pacient Fermin Martín García com es va veure afectat per la malaltia i com es va adaptar a la nova realitat el seu CAP.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Recorden la duresa amb què el virus va colpejar alguns centres

La infermera Núria Fontanet Ibars i la resident de la Llar de Sant Josep, Rosa Palau Quadres, comparteixen protagonisme en la segona entrevista. En aquesta ocasió, Fontanet i Palau recorden la duresa amb què el virus va colpejar el centre i com s'hi va reorganitzar el funcionament per donar servei als residents, en aquells moments tan complicats.

Pel que fa a l'àmbit hospitalari, Miquel Àngel Calderó, infermer de la planta Covid-19 de l'Hospital Universitari Santa Maria, visita la infermera jubilada Pilar Campo Ramiro, per repassar els moments més assenyalats de l'estada a planta de la sanitària retirada. Una trobada emocionant en la qual Campo també recorda com van ser els seus primers anys d'infermera a Lleida. Una quarta entrevista amb la llevadora Gemma Lloses Freixes i la veïna de Corbins, Míriam Díaz Fuentes, que rememora la gestació i part de la seva filla Martina, tanca el documental 'La llum en la boira'.


Comentaris

envia el comentari