Catalunya Diari

La fita que aconsegueixen infermers lleidatans amb els pacients ingressats

Aquest estudi va ser premiat amb la X Beca al Millor Projecte d’Investigació Infermera de Lleida el passat juliol

Imatge d'infermers lleidatans en plena operació
Infermers de l’Arnau de Vilanova desenvolupen un estudi per millorar l’ús de catèters venosos en pacients ingressats | LleidaDiari.cat

L'Equip de Teràpia Intravenosa de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, format íntegrament per personal d'infermeria, està desenvolupant un estudi que té per objectiu millorar la tècnica d'implementació de catèters venosos en pacients ingressats.

L'estudi va començar el passat setembre i està previst que tingui una durada d'un any, durant el qual s'estudiaran 230 pacients ingressats a l'hospital. L'estudi CIANO-ETI, desenvolupat per Ferran Padilla, Alejandro Bergua, Anna Escolà, Jordi Farrero, Míriam Llauradó i Carme Serret, està centrat a comprovar si la utilització d'un adhesiu tissular amb goma al voltant del punt d'inserció redueix el risc de sagnat, infecció i desplaçament del catèter.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els primers resultats apunten que aquest adhesiu millora els tres supòsits

Segons els investigadors, els primers resultats apunten que aquest adhesiu millora els tres supòsits. El perfil del participant en l'estudi és el d'un pacient ingressat que rep tractaments aguts que propicien que el catèter sigui manipulat constantment. Aquesta és la principal diferència amb altres estudis similars, els pacients dels quals no estaven ingressats al centre.

Concretament, el pacient prototip és un home (62,5%), de 67 anys de mitjana i pluripatològic (52% dels pacients ingressats a cirurgia general i digestiva). Segons explica Ferran Padilla, investigador principal de l'estudi, «si la cura funciona, es reduirà el temps necessari pel professional d'infermeria per atendre aquell pacient que, a la vegada, guanyarà en qualitat assistencial».

Distingit amb la X Beca al Millor Projecte d'Investigació Infermera

Aquest projecte, que porta per títol 'Estudi clínic aleatoritzat sobre la utilització de l'adhesiu tissular de cianoacrilat amb fixació per catèters venosos canalitzats amb tècnica micro-Seldinger modificada', va ser distingit amb la X Beca al Millor Projecte d'Investigació Infermera el passat juliol, atorgada pel Col·legi d'Infermeria de Lleida, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. Els autors de l'estudi destaquen la importància de promoure la investigació infermera i agraeixen la beca del Col·legi d'Infermeria i el suport rebut des de la direcció de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per tirar endavant aquest projecte.


Comentaris

envia el comentari