Catalunya Diari

Els ingressos de Covid-19 baixen del centenar a Lleida per primer cop des dels rebrots d'aquest estiu

Són un total de 99 als diferents hospitals de la Regió Sanitària, dels quals 19 es troben a l'UCI

Enfermera tratando a un paciente con coronavirus intubado
Els ingressos de covid-19 baixen del centenar a Lleida per primer cop des dels rebrots d'aquest estiu | España Diario

El volum de pacients ingressats amb covid-19 en centres hospitalaris de la Regió Sanitària de Lleida ha baixat del centenar per primer cop des de l'inici dels rebrots d'aquest estiu. Un nombre de dues xifres no es donava des del passat 11 de juliol, quan hi havia 89 ingressos per coronavirus als diferents hospitals, ja que a partir del 13 de juliol es va començar a superar el centenar.

Actualment hi ha 19 persones a l'UCI i des de l'1 de juliol s'ha donat d'alta a 635 persones amb el virus. La tendència a la millora de la situació als hospitals de Lleida s'ha traduït aquesta setmana amb el tancament d'una de les plantes covid de l'Hospital Arnau de Vilanova, de manera que ara el centre només en fa servir una de les tres que hi té destinades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'Arnau de Vilanova només utilitza una de les tres plantes per a pacients amb Covid-19

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha tancat aquesta setmana una de les plantes covid-19 per la reducció d'ingressos de pacients amb el virus. Arran dels brots registrats aquest estiu a la Regió Sanitària de Lleida l'hospital havia arribat a tenir tres plantes covid operatives i ara només n'hi ha una.

El metge del servei d'Urgències Oriol Yuguero ha explicat que de moment aquesta planta que ara ha quedat alliberada estarà a la «reserva» per si a l'octubre hi torna a haver un altre rebrot. Segons Yuguero, actualment el principal volum de pacients que hi ha a l'hospital és «no covid» per la qual cosa, ha afirmat que el centre es troba en una situació bastant favorable com la de finals d'abril o principis de maig.

La mitjana de pacients que acudeixen a Urgències

La mitjana de pacients que acudeixen a Urgències de l'Arnau de Vilanova cada dia amb símptomes de covid-19 és d'entre 20 o 25, segons ha explicat el doctor Oriol Yuguero. Es tracta de persones que encara se'ls ha de fer la prova o que ja estan diagnosticats amb virus i se'ls ha complicat la situació. Tenen un perfil molt variat però majoritàriament és gent d'entre 50 i 60 anys amb patologies prèvies. D'aquests, n'hi ha molts que si no s'han fet la prova donen negatiu. Yuguero ho atribueix a què s'ha fet molta campanya perquè la gent acudeixi a Urgències al mínim símptoma de la malaltia.


Comentaris

envia el comentari