Catalunya Diari

Inicien la construcció del carril bici a l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Els treballs, que començaran al juliol, es realitzaran entre el carrer Magí Morera i Passeig de Ronda

Imatge d'arxiu | Miguel Cabrerizo

L'Ajuntament de Lleida iniciarà al juliol les obres de construcció del carril bici a l'Avinguda Doctor Fleming, entre el carrer Magí Morera i Passeig de Ronda, la primera fase d'un tram clau en la connectivitat de l'eix nord-sud. La nova via ciclista, que comprèn un tram de prop de 200 metres, estarà segregada del trànsit motoritzat i respecte dels vianants.

A més, estarà protegit mitjançant una mitjana amb arbrat per fer més confortable el seu ús. Per portar a terme els treballs s'adaptaran les voreres dels diferents punts per on transita el carril bici amb els rebaixos corresponents i delimitació del carril bici per tal que en aquests punts l'espai estigui ben distribuït.

Es suprimirà un carril de circulació

L'aparcament existent en bateria de l'inici es passarà a filera i es suprimirà un carril de circulació davant del Mercat Municipal de Ronda-Fleming. Es modificarà el rebaix de la vorera existent a costat i costat del Passeig de Ronda per tal d'incloure, diferenciat del pas de vianants, un pas per bicicletes. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat la voluntat d'avançar en la «revolució verda», sent capaços de bastir estructures per a «una mobilitat alternativa i sostenible» en matèria mediambiental.

L'alcalde ha assenyalat que ja s'han arribat als 40 quilòmetres de carril bici a la ciutat i que també s'està treballant en els carrils bici entre la plaça de Ricard Viñes i el pavelló municipal Barris Nord, així com altres xarxes secundàries. En el transcurs dels treballs per la construcció del nou tram de carril bicicleta a l'Avinguda Doctor Fleming es preveu la recuperació i aprofitament de part de les terres i materials que s'han de retirar. 

Tot el material que es consideri que pot ser aprofitat per altres usos es preveu el seu trasllat als magatzems municipals. Els treballs, que compten amb un pressupost de 68,711,05 euros, tindran una durada aproximada de dos mesos.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari