Catalunya Diari

Inicien les millores de les rampes d'accés a la passarel·la de l'estació de Renfe de Lleida

Les tasques duraran unes tres setmanes i permetran renovar la tarima, els ancoratges i el paviment d'aquest equipament per garantir-ne la seguretat i la funcionalitat

Imatge de la passarel·la de Lleida
Imatge de la passarel·la de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida inicia aquesta setmana les obres de renovació de la tarima i el paviment de les dues rampes d'accés a la Passarel·la dels Ferroviaris sobre el feix de vies de l'estació de ferrocarril.

En els últims anys, aquest paviment, format per llistons de fusta ancorats a una estructura de ferro, havia anat sofrint una degradació progressiva, principalment per l'oxidació de les corretges metàl·liques que suporten la tarima. Això va obligar fa uns mesos a tancar-ne els accessos per precaució mentre no es duien a terme aquestes obres.

Renovar i reparar la tarima i el paviment de la rampa

L'objecte d'aquest projecte és renovar i reparar la tarima i el paviment de la rampa amb un material que garanteixi la seva durabilitat i funcionalitat i que també faciliti les tasques de conservació. També es millorarà el paviment de la plataforma de formigó que dona accés a la passarel·la pel costat del centre de la ciutat, que es troba força desgastat, per prevenir accidents.

La solució adoptada consisteix en la substitució total de la tarima de fusta i la instal·lació d'un nou sistema de corretges metàl·liques galvanitzades que evita l'acumulació de les aigües i l'oxidació d'aquestes. Per a la plataforma de formigó de la passarel·la es projecta el seu reperfilat i anivellació, la conformació dels pendents per l'evacuació de les aigües i l'aplicació d'un nou acabat amb material antilliscant.

Imatge de l'inici de les obres
Imatge de l'inici de les obres | LleidaDiari.cat

Una obra amb un pressupost de 39.031,67 €

L'obra, que ha visitat aquest dimarts el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Toni Postius, va ser adjudicada a l'empresa Kreum, amb un pressupost de 39.031,67 € (amb IVA inclòs). El termini previst d'execució, si les condicions climàtiques ho permeten, és de tres setmanes.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari