Catalunya Diari

S’inicien les obres de consolidació exterior del Palau de la Diputació

Afecten la façana de la baixada de l’Audiència i la façana del carrer del Carme, es fan per pal·liar les humitats que pateix l’edifici i tindran una durada d’un mes

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs previs de consolidació parcial de la façana de la baixada de l'Audiència i de la façana del carrer del Carme del Palau de la Diputació de Lleida, el projecte i la direcció dels quals són a càrrec dels Serveis d'Enginyeria i Edificació de l'Àrea de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida.

Les obres consisteixen a reparar els acabats superficials dels murs a causa de les elevades humitats que pateix la façana de la cantonada de la baixada de l'Audiència, per la pluja i per la neteja dels carrers. Aquesta circumstància ha fet que els encoixinats de morter s'hagin anat desadherint gairebé completament i s'hagin fissurat en tot el seu perímetre. Està previst que les obres durin un mes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la façana de la Diputació de Lleida
S’inicien les obres de consolidació exterior del Palau de la Diputació | LleidaDiari.cat

L'obra compta amb un pressupost de contracte de 6.890,95 euros i l'adjudicatària és l'empresa Servisatac, SL. Les intervencions a realitzar són superficials i exteriors sobre el parament de façana, no produeixen canvis en l'acabat de l'edifici ni en l'activitat diària del Palau. Aquesta obra millorarà les condicions tèrmiques de l'edifici en millorar l'estanquitat de les finestres i la seva transmitància tèrmica.

Treballs previs a la posterior consolidació parcial de totes façanes

Els treballs que ara es realitzen són previs a la posterior consolidació parcial de totes façanes del Palau, on s'aplicarà un acabat general unitari com l'existent. L'execució es realitza amb una supervisió de la direcció facultativa i un seguiment arqueològic, tenint en compte que l'actual Palau de la Diputació és un edifici d'estil neoclàssic, bastit damunt l'antic Hospital del Sant Esperit. Fou encomanat l'any 1890 a l'arquitecte Celestí Capmany i va ser inaugurat vuit anys després com a seu central de la institució.


Comentaris

envia el comentari