Catalunya Diari

Inicien les obres d’arranjament del pàrquing del carrer riu Ebre

L’actuació anirà a càrrec de la concessionària del contracte del Pla de Manteniment i Millora de Voreres i de la Brigada d’Acció Immediata

Pàrquing de Lleida
Imatge del pàrquing pròxim al club Atlètic Segre a Cappont | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns les obres d'arranjament del pàrquing situat al carrer riu Ebre, al costat del camp de futbol de l'Atlètic Segre, a través de l'empresa Biosca SL, adjudicatària del contracte del Pla de Manteniment, Conservació i Millora de Voreres i de la Brigada d'Acció Immediata.

L'actuació urbanística consisteix a aportar terres per cobrir els sots i per donar pendents, a fi i efecte de facilitar el desguàs de les aigües pluvials. Com a capa d'acabat es col·locarà el fresat d'aglomerat. Malgrat que els operaris han començat a treballar fins aquest dilluns, dijous passat es va procedir a senyalitzar la zona, per donar temps què els usuaris estiguin al corrent de la prohibició d'aparcar mentre durin les obres, les quals es preveu que duraran tota la setmana.

 

Un pàrquing amb moltes queixes pel seu mal estat

L'any passat, el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria va instar a l'equip de govern a revisar i adequar amb celeritat el ferm de l'aparcament públic provisional ubicat entre l'escola Frederic Godàs i el camp de l'Atlètic Segre, al barri de Cappont. El grup va presentar una proposta de resolució a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de juny. El portaveu d'ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, denuncià que «el trànsit rodat en aquest solar és impracticable a causa dels grans clots que hi ha i, a més, quan plou es converteix en un camp de bassals que obstaculitzen el pas de les persones usuàries».

En aquest sentit, el grup va destacar que «la Paeria ha de vetllar per tenir els aparcaments dissuasius en unes mínimes condicions d'ús, seguretat i confort». Baiget va recordar que «el solar té per objectiu la pacificació del trànsit, i és molt utilitzat especialment per les persones que es desplacen en cotxe al centre de Lleida des de fora de la ciutat, de manera que s'evita l'entrada de molts vehicles a l'eix comercial i voltants». D'altra banda, el grup demanarà a la mateixa comissió una altra actuació per millorar la mobilitat.

En concret, reclama que es torni a senyalitzar el carril bus de la Rambla Ferran mentre duri l'ocupació de la via pública arran de les obres que es realitzen en un solar situat al costat de la Diputació de Lleida. Baiget destacà que «els treballs han comportat l'ocupació de la calçada i l'eliminació temporal del carril bus, la qual cosa penalitza i obstaculitza una velocitat comercial òptima al transport públic, un element clau per a una mobilitat de qualitat, sostenible i segura». 


Comentaris

envia el comentari