Catalunya Diari

Inicien un procediment sancionador contra un prostíbul per anunciar-se a Lleida

La nova Ordenança municipal de Paisatge Urbà de Lleida prohibeix aquesta pràctica

Un menor en un parc infantil de Lleida amb cartells anunciant un prostíbul
Un menor en un parc infantil de Lleida amb cartells anunciant un prostíbul, al fons | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat un procediment sancionador contra un prostíbul per fer publicitat de l'establiment a través de cartells col·locats a l'espai públic en diferents zones de la ciutat. Així ho ha traslladat la tinenta d'alcalde i regidora Seguretat ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat, Sara Mestres, al Comú de Lleida. Des d'aquest grup municipal han explicat que el govern de la Paeria ha comunicat a l'empresa que aquesta pràctica suposa un incompliment de la nova Ordenança municipal de Paisatge Urbà, vigent des del 15 de febrer, la qual prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona.

El Comú de Lleida ha valorat positivament que el govern de la Paeria hagi decidit actuar contra aquesta empresa, després de la petició efectuada fa unes setmanes per l'agrupació d'electors. Des del Comú lamenten, però, que tot i l'entrada en vigor de la nova normativa, «Lleida segueixi plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius i de parcs infantils».

Una ordenança que aposta per eliminar de l'espai públic qualsevol expressió sexista

L'Ordenança del Paisatge de Lleida aprovada el novembre passat, publicada al BOP el 15 de gener i en vigor des del 15 de febrer aposta per eliminar de l'espai públic qualsevol expressió sexista, i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú. Una prohibició que no només es refereix als cartells, sinó a tots els sistemes d'informació gràfica pública.

En aquest sentit, l'agrupació d'electors insta l'alcalde Fèlix Larrosa a actuar «perquè s'eliminin els rètols i identificadors d'aquests locals a l'espai públic». «No hi ha d'haver cap marge per erradicar de l'espai públic qualsevol element que atempti contra la dignitat de les persones», segons han manifestat des del Comú de Lleida.

La denúncia del Comú de Lleida

A principis del mes de març, el grup municipal del Comú de Lleida va demanar al govern municipal la retirada de cartells de publicitat de prostíbuls que es poden veure en diferents carrers de la ciutat. Tot i que fa unes setmanes que està en vigor l'ordenança municipal que prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona, l'agrupació d'electors denunciava «Lleida segueix plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius».

Des del Comú de Lleida exigeixen a l'alcalde Fèlix Larrosa «que atengui les seves obligacions de fer complir l'Ordenança del Paisatge Urbà» i «insti l'actuació d'ofici del procediment sancionador" per incompliment de la mateixa. Des del Comú recorden que l'Ordenança del Paisatge de Lleida, aprovada el novembre passat, publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 15 de gener i que és vigent des del 15 de febrer, «aposta per eliminar de l'espai públic qualsevol expressió sexista i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú».


Comentaris

envia el comentari